ရွန္ဟုိင္းစတုိင္ ၾကက္သား ကြဲ်ေခါင္းသီး ႏွင္႔ မွုိ ဟင္းလ်ာ
ရွန္ဟုိင္းစတုိင္ ၾကက္သား၊ မွုိ ဟင္းလ်ာ
တရုတ္ႏုိင္ငံ ရွန္ဟုိင္းျပည္နယ္က ဟင္းလ်ာတစ္ခုျဖစ္တဲ႔ ၾကက္သား၊ ကြ်ဲေခါင္းသီး၊ မွုိဟင္းလ်ာပါ။ Braised လုပ္ျပီ ခ်က္ရတယ္ဆုိတဲ႔ အတုိင္း အရင္ဆံုး မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ ခ်က္ျပီမွ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ ခ်က္ရတာပါ။ အရသာ ခ်ဳိစိမ္႔ေလးနဲ႔မုိ႔ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ ၾကက္ေပါင္ကို ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ဟင္းခ်က္၀ုိင္တုိနဲ႔ ခ်က္ျပီမွ မွုိ၊ ကြ်ဲေခါင္းသီးတုိ႔နဲ႔ ေရာခ်က္ထားတာပါ။ ခုပဲ တူတူခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္ – ၄ခု (ထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ)
- ကြ်ဲေခါင္းသီး(Water chestnut) – ၁ခြက္ (Readymade ဗူးေတြ Supermartket တြင္ ၀ယ္ယူႏုိင္)
- မွုိပြင္႔မဲေျခာက္ – ၅ခု (ေရေႏြးျဖင္႔ျပဳတ္ထားျပီ အညွာဖယ္ ထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ဂ်င္း – ၂ျပား
- နတ္နတ္ပြင္႔ – ၃ပြင္႔
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
- ေျမပဲဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ၾကက္ျပဳတ္ရည္(သုိ႔)ေရ – ၁ခြက္
- သၾကား – စားပဲြတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ေကာ္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ႏွမ္းဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ႏုပ္္ထားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဟင္းခ်က္၀ိုင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ (အေနာက္) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ေကာ္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၾကက္ေပါင္မ်ားကို (ဆား၊ ဟင္းခ်က္၀ုိင္၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ေကာ္မွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တုိ႔ျဖင္႔ ေရာေမႊကာ နာရီ၀က္ခန္႔ ႏုပ္ထားေပးပါ။
၂။ ျပီမွ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ဂ်င္း ဆီသပ္ေပးပါ။
၃။ ဆီသပ္ျပီလွ်င္ ႏုပ္ထားေသာၾကက္သား ထည္႔ကာ အေရာက္ရေအာင္ ၂မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊေပးပါ။
၄။ ျပီေနာက္ မွုိ၊ ၾကက္ျပဳတ္ရည္၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ဆား တုိ႔ထည္႔ျပီ မီးျပင္းျပင္းျဖင္႔ ေရခမ္းသည္အထိ ၁၅မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။
၅။ ျပီလွ်င္ ၾကက္သား ေရျမဳပ္ရုံ ေနာက္တေရ ထည္႔၊ ကြ်ဲေခါင္းသီးထည္႔ျပီ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ အဖံုးအုပ္ကာ ၁၅မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
၆။ ဆီျပန္လာျပီဆုိလ်ွင္ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ႏွမ္းဆီျဖဴးကာ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
ရ။ အရသာရွိေသာ ရွန္ဟိုင္းစတုိင္ ၾကက္သား ကြ်ဲေခါင္းသီး နွင္႔ မွုိ ဟင္းလ်ာကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ..