မုုန္ ့ၾကာေစ့ သာကူက်ိဳ
မုုန္ ့ၾကာေစ့ သာကူက်ိဳေလးကေတာ့ လူၾကိဳက္မ်ားျပီးစားလိုု ့ေကာင္းတဲ့အခ်ိဳပြဲေလးပါ။ တခ်ိဳ ့လုုပ္နည္းကေတာ့ သာကူကိုုသပ္သပ္က်ိဳျပီးမွ ေရာပါတယ္။ အိစံကေတာ့ အခ်ိဳေတြဝင္ေအာင္လိုု ့သာကူကိုုထန္းလ်က္ရည္ထဲတခါတ
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း (သိုု ့) ၁ ခြက္
၂။ ဆန္မွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၃။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
၄။ သာကူေစ့ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း (သိုု ့) ၁ ခြက္
၅။ ထန္းလ်က္ - ၂၀ သား (သိုု ့) ၂၅ က်ပ္သား
၆။ ေရ - ၂ လီတာ
(၁ခြက္ =240 ml = ရိုုးရိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 tablespoon= 15ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 teaspoon= 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ အိုုးၾကီးၾကီးတခုုထဲမွာ ေရ ၂ လီတာ နွင့္ ထန္းလ်က္၊ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ ထန္းလ်က္မ်ား ေပ်ာ္သြားသည္အထိတည္ပါ။ ထန္းလ်က္အရည္ေပ်ာ္သြားလ်ွင္
၂။ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့၊ ဆန္မွဳန္ ့၊ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္းေလးပုုံတပ
၃။ သာကူကိုုေရေဆးျပီးေရစစ္ထားပ
၄။ အမွိဳက္စစ္ထားေသာ ထန္းလ်က္ရည္ကိုု ပြက္လာေအာင္တည္ပါ။ ပြက္လာလွ်င္ လုုံးထားေသာ မုုန္ ့ၾကာေစ့အလုုံးမ်ားကိုုထည့္ပ
၅။ ထိုု ့ေနာက္ မုုန္ ့ၾကာေစ့မ်ားကိုု ဇလုုံတခုုထဲကိုုခပ္ထုုတ္လို
၆။ မုုန္ ့ၾကာေစ့ သာကူက်ိဳကိုု စားခါနီးလွ်င္ အုုန္းႏိုု ့ေလးဆမ္း၊ အုုန္းသီးဖတ္ေလးျဖဴးရ်္သုုံ
