မုုန္ ့ၾကာေစ့ သာကူက်ိဳ


မုုန္ ့ၾကာေစ့ သာကူက်ိဳေလးကေတာ့ လူၾကိဳက္မ်ားျပီးစားလိုု ့ေကာင္းတဲ့အခ်ိဳပြဲေလးပါ။ တခ်ိဳ ့လုုပ္နည္းကေတာ့ သာကူကိုုသပ္သပ္က်ိဳျပီးမွ ေရာပါတယ္။ အိစံကေတာ့ အခ်ိဳေတြဝင္ေအာင္လိုု ့သာကူကိုုထန္းလ်က္ရည္ထဲတခါတည္းထည့္ပါတယ္။ လုုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း (သိုု ့) ၁ ခြက္
၂။ ဆန္မွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၃။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
၄။ သာကူေစ့ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း (သိုု ့) ၁ ခြက္
၅။ ထန္းလ်က္ - ၂၀ သား (သိုု ့) ၂၅ က်ပ္သား
၆။ ေရ - ၂ လီတာ
(၁ခြက္ =240 ml = ရိုုးရိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 tablespoon= 15ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 teaspoon= 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ အိုုးၾကီးၾကီးတခုုထဲမွာ ေရ ၂ လီတာ နွင့္ ထန္းလ်က္၊ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ ထန္းလ်က္မ်ား ေပ်ာ္သြားသည္အထိတည္ပါ။ ထန္းလ်က္အရည္ေပ်ာ္သြားလ်ွင္ေရစစ္ျဖင့္အမွိဳက္မ်ားကိုုစစ္ထားပါ။
၂။ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့၊ ဆန္မွဳန္ ့၊ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္းေလးပုုံတပုုံ၊ ေရ ထမင္းစားဇြန္း ၉ ဇြန္း (သိုု ့) ၁၀ ဇြန္း တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္နယ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ အလုုံးေသးေသးေလးေတြလုုံးထားပါ။
၃။ သာကူကိုုေရေဆးျပီးေရစစ္ထားပါ။
၄။ အမွိဳက္စစ္ထားေသာ ထန္းလ်က္ရည္ကိုု ပြက္လာေအာင္တည္ပါ။ ပြက္လာလွ်င္ လုုံးထားေသာ မုုန္ ့ၾကာေစ့အလုုံးမ်ားကိုုထည့္ပါ။ အလုုံးေလးမ်ားေရေပၚေပၚလာလွ်င္ နာရီဝက္ခန္ ့ဆက္တည္ပါ။
၅။ ထိုု ့ေနာက္ မုုန္ ့ၾကာေစ့မ်ားကိုု ဇလုုံတခုုထဲကိုုခပ္ထုုတ္လိုုက္ပါ။ အကုုန္လုုံးထုုတ္စရာမလိုုပါ။ အနည္းအက်ည္းက်န္ေနလွ်င္ ထားထားလိုု ့ရပါတယ္။ ေရေဆးထားေသာ သာကူမ်ားကိုုထည့္ျပီးအဆက္မပ်က္ေမြွပါ။ သာကူမ်ားၾကည္လာျပီး တခ်ိဳ ့သာကူမ်ားတြင္ အလယ္အစံ ေသးေသးေလးက်န္လွ်င္ ခပ္ထုုတ္ထားေသာ မုုန္ ့ၾကာေစ့မ်ားကိုုျပန္ထည့္ရ်္ သမေအာင္ေမြွျပီး မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။
၆။ မုုန္ ့ၾကာေစ့ သာကူက်ိဳကိုု စားခါနီးလွ်င္ အုုန္းႏိုု ့ေလးဆမ္း၊ အုုန္းသီးဖတ္ေလးျဖဴးရ်္သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။
Image may contain: food