ကယ္လီဖုိနီယား ဆူရွီ

ကယ္လီဖုိနီယား ဆူရွီ

အေမရိကာမွာ လူၾကိဳက္မ်ားတဲ႔ ကယ္လီဖုိနီယား ဆူရွီပါ။ ဂဏန္းသား၊ ေထာပတ္၊ သခြာသီး၊ ၾကက္ဥ အရသာစံု ေပါင္းစပ္ထားတာပါ။ ကယ္လီဖုိနီယား ဆူရွီမွာ ဆူရွီထမင္းနဲ႔ ေရညိွရြက္ကို ေျပာင္းျပန္ခင္းျပီမွ လိပ္ထားတာပါ။ ဆူရွီေလး တူတူလုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
ကယ္လီဖုိနီယား ဆူရွီ ပါ၀င္ ပစၥည္းမ်ား
  • ဆူရွီ ထမင္း – (ဆူရွီ ထမင္း ခ်က္နည္းကို ဂ်ပန္ဆယ္မြန္ဆူရွီ လုပ္နည္းတြင္ ၾကည္႔႔ပါ)
  • ေရညိွရြက္ – ၃ရြက္
  • ဂဏန္းေခ်ာင္း – ၆ေခ်ာင္း (အေခ်ာင္း ပါးပါးလွီးပါ)
  • ေထာပတ္သီး – ၁လံုး (အရွည္ လွီးေပးပါ)
  • သခြာသီး – ၁ခု ( အခြံႏႊာျပီ အရွည္ေလးမ်ား လွီးထားေပးပါ)
  • ၾကက္ဥ – ၂လံုး (ခေလာက္ျပီ ဆား၊ သၾကားထည္႔ျပီ ေၾကာ္ျပီ အရွည္လွီးပါ)
ကယ္လီဖုိနီယား ဆူရွီ လုပ္နည္း
၁။ ဆူရွီ မလိပ္မွီ ၀ါးယင္းလိပ္ကို ပလတ္စတစ္ အၾကည္ အရင္အုပ္လိုက္ပါ။
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ဆူရွီထမင္းမ်ား ၀ါးယင္းလိပ္နွင္႔ မကပ္သြားေစရန္ျဖစ္သည္။
၂။ ျပီမွ ေရညိွရြက္တစ္ရြက္ခင္းျပီ ပံုတြင္ပါသည္႔အတုိင္း ဆူရွီထမင္းမ်ား ေရညိွရြက္အျပည္႔ ဇြန္းျဖင္႔ ျဖန္႔တင္လိုက္ပါ။
၃။ ျပီမွ ထမင္းခင္းထားေသာ ေရညိွရြက္ကို ပံုတြင္ပါသည္႔အတုိင္း ေျပာင္းျပန္ေမွာက္လိုက္ပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ေရညိွရြက္ေပၚမွ ဂဏန္းေခ်ာင္း၊ သခြာသီး၊ ေထာပတ္သီး၊ ၾကက္ဥ တုိ႔ကို တင္ထားပါ။
၅။ ျပီမွ ၀ါးယင္းလိပ္ျဖင္႔ ျဖည္းျဖည္းခ်င္း က်စ္က်စ္ပါေအာင္ လိပ္သြားေပးပါ။
၅။ ကယ္လီဖုိနီယား ဆူရွီရျပီဆုိလွ်င္ ဓားျဖင္႔ ၈ပိုင္းပိုင္း လုိက္ပါ။ က်န္ဆူရွီ လိပ္မ်ားကို ထုိနည္းအတုိင္း ဆက္လိမ္႔ပါ။
၆။ အရသာ ေကာင္းမြန္တဲ႔ ကယ္လီဖုိနီယား ဆူရွီကို သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
—————————————————————————————