ဂဏန္း ေ႐ွာက္ဘီးလူးခ်ဥ္စပ္...
ဂဏန္း ေ႐ွာက္ဘီးလူးခ်ဥ္စပ္..... 😋
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ။ ။
ဂဏန္း အေကာင္ႀကီး ၅ ေကာင္
င႐ုပ္ပြေျခာက္ကို အေစ့ဖယ္ၿပီးသား ၂က်ပ္သား
င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂၀က်ပ္သား
ဆီ လိုသေလာက္
ေ႐ွာက္သီး တစ္စိတ္
ကုလားေအာ္ျငဳပ္သီး ၅ ေတာင့္
ၾကက္သြန္နီ ၂လုံး၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၀ မႊာ၊ ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္ (အႏွစ္မ်ားမ်ားႀကိဳက္ပါက မိမိစိတ္ႀကိဳက္ထည့္ပါ)
ႏွႏြင္း အနည္းငယ္၊ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ သၾကား လိုသေလာက္၊ယ္ုဒယားမယ္ အေၾကာ္မႈန္႔ ၁ ထုပ္
ေ႐ွာက္ဘီလူးသီးတစ္လုံး(ေတာေ႐ွာက္သီး၊မသိပါက ပုံတြင္ၾကည့္ပါ)
ခ်က္နည္း။ ။
ဂဏန္းကို ေဆးေၾကာသန္႔စင္ၿပီး ဗိုက္ထဲသို႔ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔၊ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔ အနည္းငယ္ဆီ သိပ္ထည့္ၿပီး ယိုးဒယားမယ္ အေၾကာ္မႈန္႔ကို ေဖ်ာ္ထားေသာ အႏွစ္ျဖင့္ သိပ့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ၊ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ၊ဂ်င္း၊င႐ုပ္သီးေျခာက္ေထာင္းထားတာ ကို ဆီသပ္ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္က်ေအာင္ ခ်က္ပါ၊ဆီျပန္ၿပီး အႏွစ္က်၍ ေမႊးလာရင္ ေၾကာ္ထားတ့ဲ ဂဏန္းမ်ားကို ထည့္ပါ၊ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး သၾကား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ဆား၊ေ႐ွာက္သီးလိုသေလာက္ထည့္၊ကုလားေအာ္ျငဳပ္သီးကို ထက္ျခမ္းျခမ္း ၿပီးထည့္၊ေ႐ွာက္ဘီလူးအေပၚယံအခြံကို အနံေမႊးယုံေလာက္ ျခစ္ထည့္ပါ(မ်ားလ်ွင္ခါးတတ္ပါသည္)၊ေရခမ္း၍ ဆီျပန္ၿပီး အႏွစ္က်၍ ေမႊးလာတ့ဲခါ အရသာ လိုအပ္သလို ျပဳျပင္ပါ၊ခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ေမႊး ဂဏန္းေ႐ွာက္ဘီလူးခ်က္ ကို ဆိုင္မွာ ေစ်းႀကီးေပး စားစရာ မလိုဘဲ အိမ္မွာ ခ်က္စားၾကည့္ၾကပါေနာ့္..
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ။ ။
ဂဏန္း အေကာင္ႀကီး ၅ ေကာင္
င႐ုပ္ပြေျခာက္ကို အေစ့ဖယ္ၿပီးသား ၂က်ပ္သား
င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂၀က်ပ္သား
ဆီ လိုသေလာက္
ေ႐ွာက္သီး တစ္စိတ္
ကုလားေအာ္ျငဳပ္သီး ၅ ေတာင့္
ၾကက္သြန္နီ ၂လုံး၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၀ မႊာ၊ ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္ (အႏွစ္မ်ားမ်ားႀကိဳက္ပါက မိမိစိတ္ႀကိဳက္ထည့္ပါ)
ႏွႏြင္း အနည္းငယ္၊ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ သၾကား လိုသေလာက္၊ယ္ုဒယားမယ္ အေၾကာ္မႈန္႔ ၁ ထုပ္
ေ႐ွာက္ဘီလူးသီးတစ္လုံး(ေတာေ႐ွာက္သီး၊မသိပါက ပုံတြင္ၾကည့္ပါ)
ခ်က္နည္း။ ။
ဂဏန္းကို ေဆးေၾကာသန္႔စင္ၿပီး ဗိုက္ထဲသို႔ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔၊ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔ အနည္းငယ္ဆီ သိပ္ထည့္ၿပီး ယိုးဒယားမယ္ အေၾကာ္မႈန္႔ကို ေဖ်ာ္ထားေသာ အႏွစ္ျဖင့္ သိပ့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ၊ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ၊ဂ်င္း၊င႐ုပ္သီးေျခာက္ေထာင္းထားတာ ကို ဆီသပ္ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္က်ေအာင္ ခ်က္ပါ၊ဆီျပန္ၿပီး အႏွစ္က်၍ ေမႊးလာရင္ ေၾကာ္ထားတ့ဲ ဂဏန္းမ်ားကို ထည့္ပါ၊ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး သၾကား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ဆား၊ေ႐ွာက္သီးလိုသေလာက္ထည့္၊ကုလားေအာ္ျငဳပ္သီးကို ထက္ျခမ္းျခမ္း ၿပီးထည့္၊ေ႐ွာက္ဘီလူးအေပၚယံအခြံကို အနံေမႊးယုံေလာက္ ျခစ္ထည့္ပါ(မ်ားလ်ွင္ခါးတတ္ပါသည္)၊ေရခမ္း၍ ဆီျပန္ၿပီး အႏွစ္က်၍ ေမႊးလာတ့ဲခါ အရသာ လိုအပ္သလို ျပဳျပင္ပါ၊ခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ေမႊး ဂဏန္းေ႐ွာက္ဘီလူးခ်က္ ကို ဆိုင္မွာ ေစ်းႀကီးေပး စားစရာ မလိုဘဲ အိမ္မွာ ခ်က္စားၾကည့္ၾကပါေနာ့္..
