ဂ်ပန္စတုိင္ တုိ႔ဟူးေၾကာ္
ဂ်ပန္စတုိင္ တုိ႔ဟူးေၾကာ္
ဂ်ပန္စတုိင္ တုိ႔ဟူးေၾကာ္ပါ။ တုိ႔ဟူးကို ဆန္၀ုိင္း၊ ပဲငံျပာရည္၊ ႏွမ္းဆီ တုိ႔နွင္႔ ႏုပ္ထားျပီမွ ေၾကာ္ထားတာပါ။ အဆာေျပ လုပ္စားမယ္ဆုိရင္လည္း အလြယ္တကူ လုပ္စားလုိ႔ရပါတယ္… ခုပဲ ခ်က္နည္းေလး ၾကည္႔ရေအာင္…
တုိ႔ဟူးေၾကာ္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၃၀၀ ဂရမ္ (ဂ်ပန္တုိ႔ဟူး အျဖဴ)
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စည္း၀က္ (အေစာင္း ပါးပါးလွီးပါ)
ႏုပ္ထား၇န္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆာေကး(ဆန္၀ုိင္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ႏွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၁မႊာ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၁မႊာ (ပါးပါးလွီးေပးပါ)
- ဂ်င္း – လက္တဆစ္ (မညက္တညက္ေထာင္းျပီ အရည္ညွစ္ေပးပါ)
ေဆာ႔ရည္ ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ခြက္တစ္ခုထဲ (ဆန္၀ုိင္၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ နွမ္းဆီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း) တုိ႔ကို သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး တုိ႔ဟူးကုိ အ၀တ္သန္႔တစ္ခုျဖင္႔ အုပ္ျပီ အေပၚမွ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ တင္ကာ မိနစ္ ၂၀ခန္႔ ေရစစ္ထားေပးပါ။
၂။ တုိ႔ဟူး ေရစစ္ျပီလွ်င္ အလယ္မွ ဓားျဖင္႔ ထက္ျခမ္းျခမ္းပါ။ လက္မ၀က္ အထူမ်ား လွီးေပးပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ တုိ႔ဟူးထည္႔ျပီ အေပၚမွ ေဆာ႔၇ည္မ်ား ေလာင္းခ်ကာ နာရီ၀က္ခန္႔ ႏုပ္ထားေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔ျပီ တုိ႔ဟူးမ်ား အေရာင္ရေအာင္ လွန္ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။
၅။ ျပီမွ ေဆာ႔ရည္ထည္႔ျပီ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ ၄မိန္ခန္႔ အရည္ခမ္းသည္အထိ တည္ထားေပးပါ။ ၂မိနစ္ျခားတခါ ေနာက္တဖက္သုိ႔ ဇြန္းျဖင္႔ အသာေလး လွန္ေပးပါ။
၅။ တုိ႔ဟူးေၾကာ္ ရျပီဆုိလွ်င္ ပန္းကန္ေပၚတြင္ ခင္းက်င္းျပီ အေပၚမွ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးမ်ား အလွဆင္ေပးကာ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…
—————————————————————————————————————