မုုန္ ့ဆမ္း
မုုန္ ့ဆမ္းကေတာ့ အလြန္ႏူးညံ့ျပီးစားလိုု ့ေကာင္းတဲ့မုုန္ ့တမ်ိဳးပါ။ မုုန္ ့ဆမ္းအဖတ္(poha)ကိုု အိႏၵိယကုုန္စုုံဆိုုင္မွာအလ
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ မုုန္ ့ဆမ္းအဖတ္ (Poha) - ၂ ခြက္ (သိုု ့) ၂၀၀ ဂရမ္
၂။ သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၃။ ႏိုု ့စိိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၄။ ႏြားႏိုု ့- ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၅။ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၆။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ ပုုံတပုုံ
မုုန္ ့ဆမ္းနယ္ျပီး စားခါနီးက်ျဖဴးရန္
၁။ သၾကား
၂။ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္
(၁ခြက္ =240 ml = ရိုုးရိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 tablespoon= 15ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 teaspoon= 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ မုုန္ ့ဆမ္းကိုု ေရျဖင့္ ၂ ခါ/၃ ခါေလာက္ေဆးပါ။ ျပီးလွ်င္ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ေရစစ္ထားပါ။ ျပီးေနာက္ ဇလုုံတခုုထဲထည့္ထားပါ။
၂။ အိုုးေသးေသးတခုုထဲကိုု ႏြားႏိုု ့ႏွင့္ႏိုု ့စိမ္းထည့္ရ်္ ပြက္လာေအာင္တည္ပါ။
၃။ ဇလုုံထဲထည့္ထားေသာ မုုန္ ့ဆမ္းကိုု ဆား ၊ သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း၊ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္တိုု ့ျဖင့္အရင္နယ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ပူေနေသာ ႏြားႏိုု ့ႏွင့္ႏိုု ့စိမ္းကိုု အေပၚမွဆမ္းရ်္ သမေအာင္နယ္ေပးျပီး ႏွပ္ထားပါ။ (ႏြားႏိုု ့၊ႏိုု ့စိမ္းအပူျဖင့္ မုုန္ ့ဆမ္းဖတ္မ်ားကႏူးအိသြားပါလိ
၄။ စားခါနိီးတြင္ အေပၚကေန သၾကားႏွင့္ အုုန္းသီးထပ္ျဖဴးရ်္ သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။
