မုုန္ ့ဆမ္း


မုုန္ ့ဆမ္းကေတာ့ အလြန္ႏူးညံ့ျပီးစားလိုု ့ေကာင္းတဲ့မုုန္ ့တမ်ိဳးပါ။ မုုန္ ့ဆမ္းအဖတ္(poha)ကိုု အိႏၵိယကုုန္စုုံဆိုုင္မွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုုင္ပါတယ္။ အိႏၵိယကုုန္စုုံဆိုုင္တခ်ိဳ ့မွာက Poha thick နွင့္ Poha thin ဆိုုျပီး ၂မ်ိဳးရွိပါတယ္။ thick ကိုုေရြးခ်ယ္ဝယ္ယူပါ။ မုုန္ ့ဆမ္းကမာေနရင္လဲစားမေကာင္းသလိုု အရမ္းအိေနရင္လဲ စားမေကာင္းပါဘူး။ မုုန္ ့ဆမ္းစိမ့္စိမ့္ေလးနဲ ့စားလိုု ့ေကာင္းတဲ့နည္းေလးမိုု ့လုုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ မုုန္ ့ဆမ္းအဖတ္ (Poha) - ၂ ခြက္ (သိုု ့) ၂၀၀ ဂရမ္
၂။ သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၃။ ႏိုု ့စိိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၄။ ႏြားႏိုု ့- ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၅။ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၆။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ ပုုံတပုုံ
မုုန္ ့ဆမ္းနယ္ျပီး စားခါနီးက်ျဖဴးရန္
၁။ သၾကား
၂။ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္
(၁ခြက္ =240 ml = ရိုုးရိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 tablespoon= 15ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 teaspoon= 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ မုုန္ ့ဆမ္းကိုု ေရျဖင့္ ၂ ခါ/၃ ခါေလာက္ေဆးပါ။ ျပီးလွ်င္ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ေရစစ္ထားပါ။ ျပီးေနာက္ ဇလုုံတခုုထဲထည့္ထားပါ။
၂။ အိုုးေသးေသးတခုုထဲကိုု ႏြားႏိုု ့ႏွင့္ႏိုု ့စိမ္းထည့္ရ်္ ပြက္လာေအာင္တည္ပါ။
၃။ ဇလုုံထဲထည့္ထားေသာ မုုန္ ့ဆမ္းကိုု ဆား ၊ သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း၊ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္တိုု ့ျဖင့္အရင္နယ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ပူေနေသာ ႏြားႏိုု ့ႏွင့္ႏိုု ့စိမ္းကိုု အေပၚမွဆမ္းရ်္ သမေအာင္နယ္ေပးျပီး ႏွပ္ထားပါ။ (ႏြားႏိုု ့၊ႏိုု ့စိမ္းအပူျဖင့္ မုုန္ ့ဆမ္းဖတ္မ်ားကႏူးအိသြားပါလိမ့္မည္။)
၄။ စားခါနိီးတြင္ အေပၚကေန သၾကားႏွင့္ အုုန္းသီးထပ္ျဖဴးရ်္ သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။
Image may contain: food and indoor