ေထာပတ္ ေျပာင္းဖူးကင္

ေထာပတ္ ေျပာင္းဖူးကင္

ေျပာင္းဖူးကို ျပဳတ္တယ္၊ ေၾကာ္လုပ္စားတယ္၊ မီးဖုတ္ျပီ စားၾကတယ္။ ၀တ္ရည္ လက္ေတြ႔အရ ေျပာရရင္ ေျပာင္းဖူးကို ကင္ျပီစားတာက အရသာ အေကာင္းအဆံုးနဲ႔ အလိုက္ဖက္ဆံုးလို႔ ဆုိခ်င္ပါတယ္။ ထုိ႔ျပင္ ေျပာင္းဖူးက ရုိးရိုးကင္တာ မဟုတ္ပဲ ေထာပတ္နဲ႔ ကင္တာမုိ႔ အရသာကေတာ႔ စိမ္႔ျပီ အိအိေလးနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ ေထာပတ္နံ႔ေလးက သင္းေနတာမုိ႔ ဒီနည္းေလးကို လုပ္စားျဖစ္ေအာင္ လုပ္စားေစခ်င္ပါတယ္။ ခ်က္နည္း တူတူၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား [Ingredients]
  •  ေျပာင္းဖူး [corn] ♦ ၂ဖူး
  •     ေထာပတ္  [butter] ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း (အခန္းအပူခ်ိန္တြင္ ထုတ္ထားေပးပါ)
  •     တရုတ္နံနံပင္ [parsley] ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
  •     ၾကက္သြန္ျဖဴ [garlic] ♦ ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  •     ဆား [salt] ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  •     ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ [black pepper] ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ကင္နည္း [Grill Recipes]
၁။ အရင္ဆံုး ေျပာင္းဖူးကို အခြံကို ေနာက္သို႔ လွန္ျပီ ၾကိဳး(သို႔) သတၱဳျပားေလးနဲ႔ ခ်ည္ထားလိုက္ပါ။
၂။ ေျပာင္းဖူးမွ်င္မ်ားကို သန္႔စင္လိုက္ပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ (ေထာပတ္၊ တရုတ္နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တုိ႔ကို သမေအာင္ နာနာေလး ေမႊေပးပါ။
၄။ ျပီးမွ ေရာေမႊထားေသာ ေထာပတ္မ်ားကို ေျပာင္းဖူးေပၚသို႔ သုတ္လိမ္းေပးပါ။
၅။ ေျပာင္းဖူး ကင္မည္ဆိုလွ်င္ မီးကင္ျပားကို ဆီအရင္သုတ္ထားေပးပါ။ မီးေသြး (သုိ႔) ဂက္(စ္) ၾကိဳက္ရာျဖင္႔ ကင္နုိင္ပါသည္။
၆။ ထုိ႔ေနာက္ ေျပာင္းဖူးကင္ေနစဥ္ နုယ္ထားေသာ ေထာပတ္မ်ား အေပၚမွ သုတ္ေပးျပီ ကင္ေပးပါ။
ရ။ ေျပာင္းဖူးကင္မ်ား ရျပီ ဆုိလွ်င္ ပူပူေႏြးေႏြးေလး စားသံုးနုိင္ပါျပီ။