ငါးပိရည္က်ိုနည္း
ငါးပိရည္က်ိုနည္း
ငါးပိရည္ ၁၅က်ပ္သား
ေရသန့္ ဇလံုေသးတစ္လံုးစာ
ငရုတ္သီးစိမ္းခပ္မ်ားမ်ားကိုမီးကင္ထားေပးပါ။ ငပိရည္ကို ဆနြင္းအနည္းငယ္ထည့္ျပီးက်ိုပါ။ ဆူပြက္ခါနီးမွာ မီးအရွိန္ေလ်ာ့ျပီး မီးေအးေအးျဖင့္ တည္ထားေပးပါ။ ငါးပိရည္က ဆူျပီးျပီးခ်င္းခ်ရင္ ငါးအေကာင္မေက်ေသးလို့ စားတဲ့အခါ အစိမ္းနံ႕ထြက္တက္ပါတယ္။ မီးျပင္းျပင္းနဲ့ အျကာျကီးက်ိုထားမိရင္လည္း အရည္ခမ္းကာ ပ်စ္ပ်စ္ျကီးျဖစ္တက္လို့ စားတဲ့အခါ အငန္ဓာတ္ကဲတက္ပါတယ္။ ဒီ့အတြက္ မီးေအးေအးနဲ့ ငါးပိရည္ကို ငါးအရုိးေက်သည္ အရုိးက်သည္အထိတည္ထားေပးရပါမယ္။ ျပီးရင္ ဇကာနဲ႔ ငါးပိရည္ကို အရုိးမပါေစဖို့ အရည္စစ္ယူ ျကက္သြန္ျဖဴနွင့္ကင္ထားတဲ့ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေထာင္း ျပီးထည့္ေမႊ။ ငါးပိရည္က်ိုေမႊးေမႊးေလးစားလို့ရပါျပီ။
ေရသန့္ ဇလံုေသးတစ္လံုးစာ
ငရုတ္သီးစိမ္းခပ္မ်ားမ်ားကိုမီးကင္ထားေပးပါ။ ငပိရည္ကို ဆနြင္းအနည္းငယ္ထည့္ျပီးက်ိုပါ။ ဆူပြက္ခါနီးမွာ မီးအရွိန္ေလ်ာ့ျပီး မီးေအးေအးျဖင့္ တည္ထားေပးပါ။ ငါးပိရည္က ဆူျပီးျပီးခ်င္းခ်ရင္ ငါးအေကာင္မေက်ေသးလို့ စားတဲ့အခါ အစိမ္းနံ႕ထြက္တက္ပါတယ္။ မီးျပင္းျပင္းနဲ့ အျကာျကီးက်ိုထားမိရင္လည္း အရည္ခမ္းကာ ပ်စ္ပ်စ္ျကီးျဖစ္တက္လို့ စားတဲ့အခါ အငန္ဓာတ္ကဲတက္ပါတယ္။ ဒီ့အတြက္ မီးေအးေအးနဲ့ ငါးပိရည္ကို ငါးအရုိးေက်သည္ အရုိးက်သည္အထိတည္ထားေပးရပါမယ္။ ျပီးရင္ ဇကာနဲ႔ ငါးပိရည္ကို အရုိးမပါေစဖို့ အရည္စစ္ယူ ျကက္သြန္ျဖဴနွင့္ကင္ထားတဲ့ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေထာင္း ျပီးထည့္ေမႊ။ ငါးပိရည္က်ိုေမႊးေမႊးေလးစားလို့ရပါျပီ။
#မိသားစု Online Cooking Foodstuff
