မုုန္ ့ကုုလားမည္း (အလြယ္နည္း)


မုုန္ ့ကုုလားမည္းကေတာ့ အိစံ အျကိုုက္ဆုုံးေတြထဲက တခုုပါပဲ။ ထိုုးမုုန္ ့ထက္သူ ့ကိုု ပိုုျကိုုက္ပါတယ္။ မုုန္ ့ကုုလားမည္းကိုု လုုပ္ရာမွာ ေကာက္ညွင္းငခ်ိ္တ္ခ်ည္းပဲသုုံးရင္ မာမာေလးရပါတယ္။ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့အနည္းငယ္ကိုု ေ၇ာသုုံးရင္ေတာ့ နည္းနည္း အိအိေလးရပါတယ္။ အိစံကေတာ့ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့နည္းနည္းကိုု ေ၇ာသုုံးပါတယ္။ အခုုလုုပ္နည္းကေတာ့ ခါတိုုင္း ထိုုးမုုန္ ့လုုပ္နည္းေတြလိုုပဲ ထမင္းေပါင္းအိုုးနဲ ့အ၇င္ခ်က္ျပီးမွ ဒယ္အိုုးထဲထည့္ျပီးေမြွတာျဖစ္လိုု ့လက္ေညာင္းေတာ္ေတာ္သက္သာတဲ ့နည္းပါ။ လုုပ္ျကည့္ျကေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား (8" X 8" ဘန္းအေသးစာ)
၁။ ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္အမွုုန္ ့- ၁ ခြက္ (၁ခြက္= ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း = ၂၄၀ ml တခြက္စာ = ရိုုးရိုုးေကာ္ဖီခြက္ တ ခြက္)
၂။ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
၃။ သျကား - ၁ ခြက္ (၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း = ၂၄၀ ml တခြက္ = ရိုုးရိုုးေကာ္ဖီခြက္ တခြက္)
၄။ အုုန္းနိုု ့- ၁ ဘူး (၄၀၀ ml)
၅။ ေရ - ၁ ခြက္
၆။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၇။ ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၆ ဇြန္း
(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္မွဳန္ ့၊ေကာက္ညွင္းမွုုန္ ့နွင့္ ေရတိုု ့ကိုု ထမင္းေပါင္းအိုုးထဲထည့္ရ်္ ထမင္းခ်က္သလိုုခ်က္ပါ။
၂။ က်က္လွ်င္ ေပါင္္းအိုုးထဲကိုု အုုန္းနိုု ့၊ သျကား၊ ဆား၊ ေထာပတ္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ထည့္၇်္ ေမြွပါ။ ခုုနက က်က္ျပီးသား ေကာက္ညွင္းရဲ ့အိုုးမွာကပ္ေနတာမ်ားကိုု အသာေလးခြာပါ။ ျပီးလွ်င္ ေနာက္ထပ္ ထမင္းခ်က္သလိုုထက္ခ်က္ပါ။
၃။ က်က္လွ်င္ ဒယ္အိုုးတခုုထဲကိုု က်န္ေသာေထာပတ္ ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္းနွင္ ့ခ်က္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းကိုု ထည့္ရ်္ ဆီျပန္ျပီး လုုံးလာသည္အထိ ေယာင္းမျဖင့္ အဆက္မပ်က္ေမြွပါ။
၄။ ဆီျပန္ျပီး လုုံးလာလွ်င္ ဆီသုုတ္ထားေသာ ဘန္းထဲကိုု ထည့္၇်္ အေအးခံပါ။
၅။ ေအးလွ်င္ ျကိုုက္နွစ္သက္ေသာ အရြယ္အစားကိုု လွီးရ်္ သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
Image may contain: dessert and food