ၾကက္ေတာင္ပံ ေၾကာ္စားရေအာင္

ျပင္ဆင္ျပဳလုုပ္နည္း
၁)ၾကက္အေတာင္ပံကို ႏွစ္ပိုင္းခုတ္ ေရေျပာင္ေအာင္ေဆးထားပါ။
၂) ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ ရယ္
chili sauce( spicy) အစပ္ပိုေကာင္းတယ္
င႐ုပ္သီးအစိမ္းမႈန္႔
င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔
ဆား/ အရသာမႈန္႔ အနည္းငယ္
ပ်ားရည္
ခ႐ုဆီ
ခ်င္း/ၾကက္သြန္ျဖဴ/ နႏြင္းတတ္နဲနဲထည့္ေထာင္း
၃)အားလံုး ၾကက္ေတာင္ပံႏွင့္ေရာနယ္ပီး အနည္းဆံုး၁နာရီေလာက္ ထားပါ
၄)အထဲကို အႏွစ္ေတြဝင္သြားပီဆို အိုးကိုအပူေပး ဆီကိုအနည္းဆံုး အိုးကပ္ထည့္ပီး မီးခပ္ေအးေအးျဖင့္ အိုးအျပည့္ထည့္ပီးကင္ပါ တစ္ဖက္ကို ၇မိနစ္ေလာက္ကင္ပီး တစ္ဖက္ျပန္လွန္ ၅မိနစ္ေလာက္ကင္ မက်က္ေသးရင္ နည္းနည္းထပ္ကင္ေပးပီး စားလို႔ရပါပီ
၅) အေပၚက မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အလွဆင္ႏိူင္ပါတယ္
Credit : Mohd Schareev

Image may contain: food

Image may contain: food

Image may contain: food

Image may contain: food

Image may contain: food

Image may contain: food