မုုန္႔လုုံးေရေပၚ


သၾကၤန္နားနီးတိုုင္း မုုန္႔လုုံးေရေပၚလုုပ္နည္းတင္ေပးပါလိုု႔ နွစ္တိုုင္းေတာင္းဆိုုၾကတယ္။ အိစံကလဲ ခဏခဏလုုပ္စားျဖစ္လိုု႔ တင္ျပီးသားလိုု႔ထင္ေနတာ။ အခုုလိုုက္ရွာေတာ့မွ မတင္ရေသးဘူးဆိုုတာသိေတာ့တယ္။ မုုန္႔လုုံးရဲ႔အခ်ိဳးအစားကေတာ့အျခား ျမန္မာမုုန္႔ေတြအခ်ိဳးအစားလိုုပဲ ေကာက္ညွင္း ၄ ဆ၊ ဆန္မႈန္႔ ၁ ဆနဲ႔လုုပ္ထားတာပါ။ လုုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား (အလုုံး ၄၀ နည္းပါးစာ)
၁။ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့- ၁ ခြက္ (သိုု ့) ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း
၂။ ဆန္ မွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၃။ ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ၉ ဇြန္း
၄။ ဆား - အနည္းငယ္
၅။ ထန္းလ်က္အခဲ - ၁၅ က်ပ္သား
၆။ အုုံးသီးျခစ္ဖတ္ - အနည္းငယ္
( ၁ ခြက္ = 240 ml = ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ ၊ ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml ၊ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့၊ ဆန္ မွဳန္ ့၊ဆားအနည္းငယ္ကိုု ေ၇ာရ်္ ေ၇ထမင္းစားဇြန္း ၉ ဇြန္းထည့္ျပီး သမလာေအာင္နယ္ထားပါ။ ထန္းလ်က္ခဲကိုု အတုုံးေသးေသးေလးေတြတုုံးထားပါ။ ငရုုတ္သီးစိမ္းေလးေတြကိုု ေသးေသးေလးေတြလွီးထားပါ။
၂။ မုုန္႔လုုံးလံုုးရန္အတြက္ နယ္ထားေသာမုုန္႔အႏွစ္ကိုု အရင္ဆုုံးအလုုံးေလးလုုံး၊ ျပီးရင္ အနည္းငယ္ျပားလိုုက္၊ အဲ့အျပားအလယ္ကိုု လက္ေခ်ာင္းနဲ႔ခ်ိဳင့္သြားေအာင္လုုပ္ျပီး ထန္းလ်က္အခဲေလးေတြထည့္ရ်္ လုုံးပါ။
၃။ လုုံးထားေသာ မုုန္႔လုုံးမ်ားကိုု ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြးထဲထည့္ပါ။ မုုန္႔လုုံးမ်ား ေရေပၚေပၚလာလွ်င္ ဆယ္ပါ။
၄။ မုုန္႔လုုံးေရေပၚ ေပၚကိုုအုုန္းသီးျခစ္ဖတ္မ်ားျဖဴးရ်္ သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။

(ငရုုတ္သီးျဖင့္တခ်ိဳ႔မုုန္႔လုုံးမ်ားကိုုလဲ ျပဳလုုပ္နိုုင္ပါသည္။ အိစံတိုု႔ကေတာ့ ထန္းလ်က္နဲ႔ ၁၅ လုုံးေလာက္လုုံးမွ ငရုုတ္သီးနဲ႔ ကိုု ၁ လုုံးလုုံးပါတယ္။)
Image may contain: food