ကန္စြန္းဥ သာကူက်ိဳ


ကန္စြန္းဥ သာကူက်ိဳနည္းေမးထားတဲ့သူေတြအတြက္ေရးေပးလိုုက္ပါတယ္။ ကန္စြန္းဥ မၾကိဳက္ရင္မထည့္ပဲ သာကူက်ိဳခ်ည္းပဲလုုပ္ရင္လဲရပါတယ္။ ပူပူေႏြးေႏြးေလးနဲ ့စားလိုု ့ေကာင္းတဲ့ ကန္စြန္းဥ သာကူက်ိဳကိုု လုုပ္စားရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ သာကူေစ့ - ၁ ခြက္ (သိုု ့) ၁၅၀ ဂရမ္
၂။ ေရ - ၅ ခြက္ (သိုု ့) ၁၂၀၀ မီလီလီတာ ml ( က်ဲက်ဲေလးေသာက္ခ်င္ရင္ ေရ ၆ ခြက္ (သို ့) ၁၅၀၀ ml ထည့္ပါ။)
၃။ ထန္းလ်က္ - ၁၅ က်ပ္သား (သိုု ့) ၂၀ သား (အခ်ိဳၾကိဳက္လွ်င္ ၂၀ သားထည့္ပါ။)
၄။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၅။ ကန္စြန္းဥ - အၾကီး ၃ လုုံး
၆။ အုုန္းသီးဖတ္
၇။ အုုန္းႏိုု ့- ၂၀၀ မီလီလီတာ ml
(၁ ခြက္ = 240 ml = ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ခြက္)
(ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml )
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ကန္စြန္းဥကိုု ႏူးအိေနေအာင္ျပဳတ္ျပီးအတုုံးေလးေတြတုုံးထားပါ။ အုုန္းႏိုု ့ကိုုပြက္ေအာင္တည္ျပီးအေအးခံထားပါ။ သာကူကိုုေရေဆးျပီးေရစစ္ထားပါ။
၂။ ေရ ၅ ခြက္၊ဆားႏွင့္ ထန္းလ်က္တိုု ့ကိုုအိုုးၾကီးၾကီးတခုုထဲထည့္ျပီး ထန္းလ်က္မ်ားအရည္ေပ်ာ္လာသည္အထိတည္ပါ။ ထန္းလ်က္အရည္ေပ်ာ္သြားလွ်င္ ေရစစ္ျဖင့္ အမွိဳက္မ်ားစစ္ပါ။
၃။ ထိုု ့ေနာက္စစ္ထားေသာ ထန္းလ်က္ရည္ကိုု မီးဖိုုေပၚမွာပြက္လာေအာင္တည္ပါ။ ပြက္လာလွ်င္ သာကူေစ့မ်ားကိုုထည့္ရ်္ အဆက္မပ်က္ေမြွပါ။ သာကူေစ့ရဲ ့အျဖဴအစံမ်ားေပ်ာက္လွ်င္ တုုံးထားေသာ ကန္စြန္းဥမ်ားကိုုထည့္ရ်္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။
၄။ ကန္စြန္းဥသာကူက်ိဳကိုုစားခါနီးလွ်င္ အုုန္းႏိုု ့ဆမ္း၊ အုုန္းသီးျဖဴးရ်္ သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။
Image may contain: food