ကန္စြန္းဥ သာကူက်ိဳ
ကန္စြန္းဥ သာကူက်ိဳနည္းေမးထားတဲ့သူေတြ
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ သာကူေစ့ - ၁ ခြက္ (သိုု ့) ၁၅၀ ဂရမ္
၂။ ေရ - ၅ ခြက္ (သိုု ့) ၁၂၀၀ မီလီလီတာ ml ( က်ဲက်ဲေလးေသာက္ခ်င္ရင္ ေရ ၆ ခြက္ (သို ့) ၁၅၀၀ ml ထည့္ပါ။)
၃။ ထန္းလ်က္ - ၁၅ က်ပ္သား (သိုု ့) ၂၀ သား (အခ်ိဳၾကိဳက္လွ်င္ ၂၀ သားထည့္ပါ။)
၄။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၅။ ကန္စြန္းဥ - အၾကီး ၃ လုုံး
၆။ အုုန္းသီးဖတ္
၇။ အုုန္းႏိုု ့- ၂၀၀ မီလီလီတာ ml
(၁ ခြက္ = 240 ml = ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ခြက္)
(ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml )
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ကန္စြန္းဥကိုု ႏူးအိေနေအာင္ျပဳတ္ျပီးအတုုံ
၂။ ေရ ၅ ခြက္၊ဆားႏွင့္ ထန္းလ်က္တိုု ့ကိုုအိုုးၾကီးၾကီးတခုုထဲထည
၃။ ထိုု ့ေနာက္စစ္ထားေသာ ထန္းလ်က္ရည္ကိုု မီးဖိုုေပၚမွာပြက္လာေအာင္တည
၄။ ကန္စြန္းဥသာကူက်ိဳကိုုစားခါ
