ပဲနဲ႔ခ်က္တဲ့ေကာက္ညႇင္းဆီထမင္း

#🍛🍛🍛
ရာသီစာ အစားအစာေလးေပါ့
ေဆာင္းတြင္း မနက္ခင္းေအးေအးမွာ ပဲေကာက္ညႇင္းဆီထမင္းနဲ႔ ငါးရံေျခာက္ဖုတ္ အေၾကာ္စုံေလးနဲ႔ ေရေႏြးပူပူေလးဆို ၿပီးျပည့္စုံသြားပါၿပီေနာ္🍛🍛
ခ်က္နည္း ေရးေပးလိုက္ပါၿပီရွင္
နတ္ေတာ္ပဲေခၚတလပဲကို အရင္ျပဳတ္ပါ
ပဲကအေျခာက္မို႔ အရင္ျပဳတ္တာပါ ပဲအစိုဆိုျပဳတ္စရာမလိုပါဘူးေနာ္
ေကာက္ညႇင္းဆန္အျဖဴကို ေရစင္ေအာင္ေဆး ေရစိမ္ထားပါ
ပဲျပဳတ္တာ ပဲပြလာၿပီဆို တေရသြန္ပစ္ၿပီး ႏွစ္ထပ္ေလာက္ ေဆးပစ္လိုက္တယ္
ပဲျပဳတ္ရည္ေတြ သြန္မပစ္ရင္ေတာ့ ေကာက္ညႇင္းအေရာင္မေပါက္ဘဲ ငခ်ိတ္ထမင္းလို ျပာႏွမ္းေနမွာပါ
ျပာေနာက္ေနာက္ အေရာင္ႀကိဳက္ရင္ေတာ့ သြန္မပစ္နဲ႔ေပါ့ ကြ်န္မကေတာ့ သြန္ပစ္ပါတယ္
ပဲပြေနတုံးေရေဆးၿပီး ေရထည့္ျပန္တည္ပါတယ္ ပဲကပြရုံအဆင့္မွာ သြန္ပစ္တာပါ နပ္တဲ့အဆင့္မဟုတ္ေသးလို႔ ေကာက္ညႇင္းမထည့္ေသးဘဲ ျပန္ျပဳတ္ပါတယ္
တခါျပန္ပြက္လာရင္ နပ္တဲ့အဆင့္ေရာက္ပါၿပီ ဒီအခ်ိန္မွာ ေကာက္ညႇင္းဆန္ ေရေဆးထားတာထည့္ခ်က္လို႔ ရပါၿပီ
ထမင္းခ်က္သလို ေရမ်ားထည့္စရာမလို ေရကို ထမင္းခ်က္တာထက္ေလ်ာ့ထည့္ပါ
ေကာက္ညႇင္းနဲ႔ပဲေပၚ ေရလႊမ္းရုံထည့္ၿပီး ျပန္ထမင္းခ်က္သလို ခ်က္ရမွာပါ
ကြ်န္မကေတာ့ ဒီေနရာမွာ ေကာက္ညႇင္းဆီထမင္းျဖစ္ေအာင္ ေျမပဲဆီစစ္စစ္ ထမင္းစား(5)ဇြန္းနဲ႔ ဆားသင့္ရုံ တခါတည္းထည့္ ေပါင္းအိုးခလုတ္ႏိွပ္ခ်က္ပါတယ္
ေပါင္းအိုးခလုတ္တတ္ရင္ ပဲေကာက္ညႇင္းဆီထမင္းပူပူေလးကို ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္းေလးျဖဴး ဆီလိုရင္ ေျမပဲဆီေလးထပ္ဆမ္း သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္
ပဲေကာက္ညႇင္းဆီထမင္းကို ငါးရံေျခာက္ဖုတ္ေလးနဲ႔စားစား အေၾကာ္စုံစုံေလးနဲ႔စားစား မနက္ခင္း ေရေႏြးပူပူေလးနဲ႔ အရမ္းလိုက္ဖက္ပါတယ္လို႔
#ၿဖိဳးလက္ရာပဲေကာက္ညႇင္းဆီထမင္း
(၇)ရက္သားသမီးအားလုံး က်န္းမာေစေၾကာင္း ဆႏၵျပဳလၽွက္

Image may contain: food


No photo description available.


Image may contain: food and text

Image may contain: food and text

Image may contain: food