ေဂၚဖီ ေၾကာ္
ေဂၚဖီ ေၾကာ္
ခရီးရက္ရွည္ သြားေနတာနဲ႔ ဟင္းသစ္ မတင္ျဖစ္တာေတာင္ ၾကာသြားျပီ။
ဒါကေတာ႔ အိႏၵိယစတုိင္ ေဂၚဖီေၾကာ္ေလးပါ။ အျမင္သာ သိပ္မလွတာရယ္ စားလုိ႔ေတာ႔ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ လုပ္ရတာလည္း အရမ္းလြယ္ကူျပီ အခ်ိန္တုိအတြင္းမွာပဲ ခ်က္စားနုိင္ပါတယ္္။ ေန႔လည္စာ၊ အစာေျပ အတြက္ စားမယ္ဆုိလည္း အဆင္ေျပပါတယ္။ ခ်က္တဲ႔အခါ Roast လုပ္ထားတဲ႔ ေျမပဲ အစား ရုိးရုိးေျမပဲနဲ႔ ေၾကာ္တာက ပိုမုိေကာင္းမြန္ပါတယ္။ ထုိ႔ျပင္ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္း၊ ငရုတ္သီးေျခာက္ ေလွာ္ထားမုိ႔ အနံ႔ကေတာ႔ အလြန္ သင္းပ်ံ႔ေနပါတယ္။ တူတူခ်က္ၾကည္႔ ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေဂၚဖီ (cabbage) ♦ တ၀က္ ( အရွည္ေလးမ်ား လွီးထားပါ)
- ဟင္းရြက္ဆီ (vegetable oil) ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- မုန္ညွင္းေစ႔ (mustard seeds) ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ငရုတ္သီးေျခာက္ (dried red chillies) ♦ ၂ခု
- ရုိးရုိးေျမပဲ (peanut) ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (အေမာက္)
- ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္းရြက္ (curry leaves) ♦ ၁၀ရြက္
- ဆား (salt) ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ခေနာ ၾကက္သားမွုန္႔ (chicken powder) ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု ၁ပံု
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ကာ ဆီပူလာလွ်င္ မုန္ညွင္႔ေစ႔။ ငရုတ္သီးေျခာက္၊ ပ်ဥ္ေတာ္သီမ္းရြက္၊ ေျမပဲ ဆုိ႔ကို ထည္႔ကာ စကၠန္႔ ၃၀ခန္႔ ဆီပူထုိးေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ မီးေလွ်ာ႔ျပီ ေဂၚဖီ၊ ဆားမ်ား ထည္႔ကာ ေရာေမႊကာ ၃မိနစ္ခန္႔ ေၾကာေပးပါ။
၃။ ေဂၚဖီႏြမ္းသည္အထိ ေနာက္ထပ္ ၆မိနစ္ခန္႔ မီးေအးေအးျဖင္႔ ေၾကာ္ေပးျပီ ထမင္းျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ။
—————————————————————————————————————