၀က္နံရုိး ႏွင္႔ ဖရဲသီး ဟင္းခ်ဳိ
၀က္နံရုိး ႏွင္႔ ဖရဲသီး ဟင္းခ်ဳိ
၀က္နံရုိး ႏွင္႔ ဖရဲသီး ဟင္းခ်ဳိပါ။ ဖရဲသီးမွာ အနီ၊ အျဖဴ ရွိတဲ႔အထဲမွာ အျဖဴပိုင္းက ခ်က္စားလုိ႔ရမွန္း သတိထားမိခ်င္မွ သတိထားမိၾကမွာပါ။ ခု ၀တ္ရည္တုိ႔ခ်က္မွာက ဖရဲသီး အနီပိုင္းကို ဖယ္ျပီ က်န္တဲ႔ အျဖဴပုိင္းကုိ ဟင္းခ်ဳိခ်က္တဲ႔ထဲ ထည္႔ခ်က္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒီဟင္းရည္က ေသာက္လုိ႔ေကာင္းရုံမကပဲ က်န္းမာေရးအတြက္ပါ ေကာင္းမြန္ပါတယ္။ အရသာက ဖရဲသီး၊ ၀က္နံရုိး၊ ဆီသီးေျခာက္ေၾကာင္႔ ခ်ဳိစိမ္႔တဲ႔အျပင္ ပူေႏြးတဲ႔ ရာသီဥတုမွာေတာင္ ေရငတ္ေျပေစ၍ ရင္ကိုေအးေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ ခုပဲ တူတူခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၀က္နံရုိး – ၃၂၀ ဂရမ္ (အရုိးႏု၊ ၂လက္မရြယ္မ်ား ပိုင္းျဖတ္ထားပါ)
- ဖရဲသီး – တစိတ္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃မႊာ (ဓားျပားရုိက္ျပီ အရွည္လွီးပါ)
- ဂ်င္း – လက္တဆစ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
- ဆီသီးနီေျခာက္ – ၄ခု
- ေရ – ၈ခြက္ (၁၆၀၀ မီလီလီတာ)
- ဆား – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
- ဆြမ္းအုပ္ ဟင္းခတ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
- သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဖရဲသီးရဲ႔ အနီပုိင္းကို ဖယ္၊ အခြံႏႊာျပီ ၁လက္မအရြယ္ အတံုးမ်ား တံုးထားပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ဒယ္အုိးထဲ ေရ(၁၆၀၀မီလီလီတာ) ထည္႔ျပီ ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။
၃။ ဆူလာလွ်င္ ၀က္နံရုိးကုိ ထည္႔ျပီ မီးအနည္းဆံုးေလွ်ာ႔လုိက္ပါ၊
၄။ ျပီေနာက္ အဖံုးအုပ္ကာ ၄၅မိနစ္ခန္႔ ၀က္နံရုိး ႏူအိသည္ တည္ထားေပးပါ။ နာရီ၀က္ ၾကာလွ်င္ ဆီသီးေျခာက္ မ်ားကို ထည္႔ပါ။
၅။ ၀က္နံရုိး ႏူအိျပီဆုိလွ်င္ ဖရဲသီးတုိ႔ကို ထည္႔ျပီ အဖံုးအုပ္ ေနာက္ထပ္ ၁၅မိနစ္ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ တည္ေပးပါ။
၆။ ျပီမွ အရသာအတြက္ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ သၾကားတုိ႔ကုိ ထည္႔ျပီ ေရာေမႊလုိက္ပါ။
ရ။ အရသာအေနေတာ္လွ်င္ မီးပိတ္၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ျဖဴးျပီ အရသာရွိေသာ ၀က္နံရုိး ႏွင္႔ ဖရဲသီး ဟင္းခ်ဳိကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…