နိုု ့ထမင္း (ျမန္မာနိုုင္ငံက ႏြားနိုု ့သည္ေတြေရာင္းတဲ့ အတိုုင္းလုုပ္ထားတာပါ။)


ဒီနိုုင္ငံမွာ နိုု ့ထမင္း(rice pudding) ေတြရွိေပမယ့္ ျမန္မာျပည္က နိုု ့ထမင္းေတြေလာက္စားမေကာင္းဘူး။ အိမ္က သားသားရယ္ အိစံရဲ ့အေဒၚ၇ယ္က နိုု ့ထမင္းအ၇မ္းျကိုုက္ျကတယ္။ အိစံ မုုန္ ့ေတြလုုပ္လြန္းလိုု ့နိုု ့ထမင္းလုုပ္ျကည့္ဖိုု ့ခနခန ေျပာတာနဲ့ လုုပ္ျကည့္ျဖစ္တယ္။ ျမန္မာျပည္က နိုု ့ထမင္းသည္ ျကီးေျပာျပထားသလိုု ဆန္မွဳန္ ့ကိုုလဲထည့္ုသုုံးထားပါတယ္။ ထမင္းေပါင္းအိုုးနဲ့ခ်က္တဲ ့နည္းမိုု ့လြယ္ကူပါတယ္။ ခ်က္ရတာေတာ့ နည္းနည္းျကာတယ္။ နိုု ့ထမင္းျကိုုက္တဲ ့သူေတြအတြက္ ေကာ ကေလးေလးေတြအတြက္ေကာ ျကိုုက္မယ့္နည္းေလးပါ။ ျမန္မာႏိုုင္ငံက နိုု ့ထမင္းေတြလိုု တင္းတင္းေလးရဘိုု ့အတြက္ နည္းမ်ိဳးစုုံနဲ ့စမ္းျကည့္ျပီး ဒီနည္းကေတာ့ တကယ္ကိုုတူတဲ့ နည္းပါ။ လုုပ္စားျကည့္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဆန္္ - ၁ ခြက္ (ေပါင္းအိုုးမွာပါေသာ ဆန္ခ်ိန္ခြက္)
၂။ ဆန္မွဳန္ ့- ခြက္ တ ၀က္(ေပါင္းအိုုးမွာပါေသာ ဆန္ခ်ိန္ခြက္)
၃။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံ သုုံးပုုံ
၄။ အဆီမထုုတ္၇ေသးေသာ ႏြားနိုု ့(whole milk)

(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ဆန္ကိုု ေရအ၇င္ေဆးပါ။ ျပီးလ်ွင္ေပါင္းအိုုးထဲတြင္ ဆန္ ကိုုေရေဆးျပီး ဆန္နွင့္ ႏြားနိုု ့ကိုု ေရအမွတ္၂ မွာထည့္ျပီး ထမင္းခ်က္သလိုုခ်က္ပါ။
၂။ ထမင္းက်က္လွ်င္ ကပ္ေနေသာ ထမင္းမ်ားကိုု ဆန္ေကာေသာ ေဂၚျဖင့္ ခြာျပီး ဖိေခ်ေပးပါ။ျပီးလွ်င္ ထိုထမင္းအိုးထဲသို ့ဆန္မွဳန္ ့၊ဆား နွင့္ ႏြားနိုု ့ကိုု ေရအမွတ္ ၂ မွာထားရ်္ ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမြွပါ။ ထမင္းခ်က္သလိုုထပ္ခ်က္ပါ။
၃။ က်က္လွ်င္ ၁၅ မိနစ္ ခန္ ့နွပ္ထားပါ။
၄။ ျမန္မာျပည္မွ နိုု ့ထမင္းကိုု ထန္းလ်က္ရည္ (သိုု ့) သျကားျဖင့္ သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
Image may contain: food and indoor