နိုု ့ထမင္း (ျမန္မာနိုုင္ငံက ႏြားနိုု ့သည္ေတြေရာင္းတဲ့ အတိုုင္းလုုပ္ထားတာပါ။)
ဒီနိုုင္ငံမွာ နိုု ့ထမင္း(rice pudding) ေတြရွိေပမယ့္ ျမန္မာျပည္က နိုု ့ထမင္းေတြေလာက္စားမေကာင္းဘူ
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဆန္္ - ၁ ခြက္ (ေပါင္းအိုုးမွာပါေသာ ဆန္ခ်ိန္ခြက္)
၂။ ဆန္မွဳန္ ့- ခြက္ တ ၀က္(ေပါင္းအိုုးမွာပါေသာ ဆန္ခ်ိန္ခြက္)
၃။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံ သုုံးပုုံ
၄။ အဆီမထုုတ္၇ေသးေသာ ႏြားနိုု ့(whole milk)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ဆန္ကိုု ေရအ၇င္ေဆးပါ။ ျပီးလ်ွင္ေပါင္းအိုုးထဲတြင္
၂။ ထမင္းက်က္လွ်င္ ကပ္ေနေသာ ထမင္းမ်ားကိုု ဆန္ေကာေသာ ေဂၚျဖင့္ ခြာျပီး ဖိေခ်ေပးပါ။ျပီးလွ်င္ ထိုထမင္းအိုးထဲသို ့ဆန္မွဳန္ ့၊ဆား နွင့္ ႏြားနိုု ့ကိုု ေရအမွတ္ ၂ မွာထားရ်္ ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမြွပါ။ ထမင္းခ်က္သလိုုထပ္ခ်က္ပါ။
၃။ က်က္လွ်င္ ၁၅ မိနစ္ ခန္ ့နွပ္ထားပါ။
၄။ ျမန္မာျပည္မွ နိုု ့ထမင္းကိုု ထန္းလ်က္ရည္ (သိုု ့) သျကားျဖင့္ သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
