မီဆုိ ဟင္းခ်ဳိ

မီဆုိ ဟင္းခ်ဳိ

ဂ်ပန္စတုိင္ မီဆုိ ဟင္းခ်ဳိပါ။ ဂ်ပန္ဟင္းခ်ဳိ ခ်က္နည္းေတြထဲမွာ အလြယ္ဆံုး ခ်က္နည္း တမ်ဳိးပါ။ ဟင္းခ်ဳိအတြက္ လိုအပ္တာက မီဆုိအနွစ္၊ ေရညိွ၊ ပဲျပား၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္တုိ႔ ပါပဲ။ အဓိကဟင္းလ်ာေတြနဲ႔ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ဖုိ႔  သင္႔ေလ်ာ္ပါတယ္။ မီဆိုဟင္းခ်ဳိ ေကာင္းေကာင္း ေသာက္ခ်င္သူအၾကိဳက္ျဖစ္မွာပါ။ ခုပဲ တူတူခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • မီဆို အနွစ္ (miso paste) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၆ဇြန္း
မွတ္ခ်က္ ။ ။ မီဆုိ အနွစ္ထုပ္ကုိ Market Place (citymart) မွာရနုိင္ပါတယ္။ မီဆို အနွစ္က အမ်ဳိးအစား အမ်ားၾကီးရွိတဲ႔အထဲက ၀တ္ရည္သံုးထားတာက light miso pasteပါ။
  • ေရ – ၂လီတာခြဲ
  • တုိ႔ဟူး – ၂၀၀ ဂရမ္ (အတံုးေသးမ်ား တံုးထားပါ)
မွတ္ခ်က္ ။ ။ တုိ႔ဟူးမ်ားကို အတံုးမတံုးခင္ ေရစြပ္အစြပ္ျဖင္႔ ေရစစ္ထားေပးပါ။
  • ေရညိွေျခာက္ထုပ္ (dried wakame seaweed) – ၂ထုပ္ (ေရညိွေျခာက္အျပင္ အစံုပါတာ ၀ယ္လွ်င္ ပိုေကာင္းသည္)
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးထားပါ)
မီဆိုဟင္းခ်ဳိ ခ်က္နည္း
၁။ ဒယ္အုိး ၾကီးတစ္ခုထဲ ေရ(၂လီတာခြဲ)ကို ထည္႔ျပီ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။
၂။ ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ မီးေလွ်ာ႔ျပီ တုိ႔ဟူးထည္႔၊ မီဆုိအနွစ္ကို ထည္႔ျပီ ေရာေမႊ၍ ၂မိန္ခန္႔ တည္ပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ေရညိွရြက္ေျခာက္တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ေနာက္ထပ္ ၂မိနစ္ခန္႔ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ တည္ေပးျပီ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးမ်ား ျဖဴးေပးပါ။
၄။ မီဆိုဟင္းခ်ဳိကို အရသာရွိစြာ ပူပူေလး ခ်က္ခ်င္း သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
————————————————————————