၀က္အူေခ်ာင္း ႏွင္႔ ပဲၾကာဇံ အစပ္သုပ္
၀က္အူေခ်ာင္း ႏွင္႔ ပဲၾကာဇံ အစပ္သုပ္
ထုိင္းစတုိင္ ၀က္အူေခ်ာင္း ႏွင္႔ ပဲၾကာဇံကို အစပ္သုပ္ထားတာပါ။ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ဖုိ႔ လုိက္ဖက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၀က္အူေခ်ာင္း(အစုိ) – ၃ေခ်ာင္း
- ပဲၾကာဇံထုပ္(အေသး) – ၁ထုပ္
- ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
- တရုတ္နံနံပင္ – အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
- သံပရာသီး – ၁လံုး (အရည္ညွစ္ပါ)
- ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
- သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ငရုတ္သီးမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ျပင္ဆင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ခြက္တစ္ခုထဲ (သၾကား၊ ငါးငံျပာရည္) မ်ားကို သၾကားအရည္ေပ်ာ္သည္အထိ ေရာေမႊေပးထားပါ။
၂။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြနး္ ၁ဇြန္း)ထည္႔ျပီ ၀က္အူေခ်ာင္းမ်ားကို ၂မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။
၃။ ျပီလွ်င္ ၀က္အူေခ်ာင္းမ်ားကို အပါးအေစာင္းလွီးေပးပါ။
၄။ ပဲၾကာဇံကို ေရစိမ္ထားေပးပါ။ ျပီလွ်င္ ပဲၾကာဇံကုိ တ၀က္ဖ်က္ေပးပါ။
၅။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ေရတ၀က္ခန္႔ထည္႔ျပီ ဆူေအာင္တည္ပါ။ ဆူလာလွ်င္ ပဲၾကာဇံမ်ားကို ၂မိနစ္ခန္႔ ထည္႔ျပဳတ္ျပီ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။
သုပ္နည္း
၁။ သုပ္ဖုိ႔ အဆင္႔သင္႔ျဖစ္ျပီဆုိလွ်င္ ေဇာက္ပန္းကန္တစ္ခုထဲ (ပဲၾကာဇံ၊ ၀က္အူေခ်ာင္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငါးငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ နံနံပင္) တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာႏုယ္လုိက္ပါ။
၂။ အရသာရွိေသာ ၀က္အူေခ်ာင္း ႏွင္႔ ပဲၾကာဇံ အစပ္သုပ္ကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…