ေကာက္ညွင္း နွမ္းလံုးေၾကာ္
ေကာက္ညွင္း နွမ္းလံုးေၾကာ္
အစာေျပ စားဖုိ႔ တရုတ္စတုိင္ ေကာက္ညွင္း နွမ္းလံုးေၾကာ္ေလးေတြပါ။ အခ်ိန္တုိအတြင္းမွာပဲ လုပ္စားနုိင္ပါတယ္။ ခုပဲ တူတူလုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
ဒုိးလံုးတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေကာက္ညွင္းမွုန္႔ – ၂၅၀ ဂရမ္
- ဆန္မွုန္႔ – ၁၀၀ ဂရမ္
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
- ေရေႏြး – ၃၅၀ မီလီလီတာ
- ႏွမ္း – ၁၀၀ ဂရမ္
ပဲလံုးတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Red Kidney Bean – စည္သြပ္ဗူး ၁ဗူး
- သၾကား – ၂၀၀ ဂရမ္
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
ပဲလံုး ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး Red Kidney bean ပဲ (၂၃၀ ဂရမ္) ကုိ စည္သြပ္ဗူးထဲမွ ထုတ္ျပီ ေရစင္ေအာင္ ေဆးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ blender ၾကိတ္စက္ျဖင္႔ ပဲမ်ားကို ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီ ေၾကညက္သည္အထိ ၾကိတ္ေပးပါ။
၃။ ျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲ ပဲအနွစ္ရည္၊ သၾကား တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ေရမက်န္သည္အထိ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ တည္ထားပါ။
၄။ ပဲမ်ား ပ်စ္လာလွ်င္ မီးပိတ္ျပီ ေခတၱအေအးခံထားပါ။
၅။ ျပီေနာက္ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း လက္မအရြယ္ ပဲလံုးေလးမ်ား လံုးေပးထားပါ။
ေကာက္ညွင္း နွမ္းလံုးေၾကာ္ လုပ္နည္း
၁။ ဇလံုတစ္ခုထဲ ေကာက္ညွင္းမွုန္႔၊ ဆန္မွုန္႔တုိ႔ကို သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ေရေႏြးျဖင္႔ သၾကား၊ ဆားကို ေပ်ာ္ေအာင္ ေဖ်ာ္ျပီ ေကာက္ညွင္းမွုန္႔ခြက္ထဲ ေလာင္းထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာေမႊပါ။
၃။ ေကာက္ညွင္းဒိုးသားကို ခပ္နာနာေလး နုယ္ေပးျပီ မေပ်ာ႔မမာ အေနထားေရာက္လွ်င္ ဒုိးသားမ်ားကို ၁လက္မအရြယ္ အလံုးေလးမ်ား လံုးေပးပါ။
၄။ ျပီမွ လက္ျဖင္႔ အ၀ုိင္းျပား ျပဳလုပ္လိုက္ျပီ ပဲလံုးမ်ားကို ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း အစာသြပ္ကာ အလံုးျပန္လံုးေပးပါ။
၅။ ထုိနည္းအတုိင္း က်န္ေကာက္ညွင္းလံုးမ်ားကုိ ပဲအစာသြပ္ျပီ လုံးေပးပါ။ ျပီလွ်င္ နွမ္းမကပ္ခင္ ဒိုးလံုးမ်ားကို ေရစိမ္ျပီမွ နွမ္းခြက္ထဲ ထည္႔ကာ နွမ္းကပ္ပါ။
၆။ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ကာ ပူေအာင္ တည္ထားပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ နွမ္းလံုးမ်ားကို အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ၂မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။
ရ။ ျပီလွ်င္ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ျပီ အရသာရွိေသာ ေကာက္ညွင္း နွမ္းလံုးေၾကာ္မ်ားကို သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ…
———————————————————————————————