ဂ်ံဳဘိန္းမုုန္႔


ဒီတခါေတာ့ ဂ်ံဳဘိန္းမုုန္႔ကိုုဘန္းနဲ ့ဖုုတ္တဲ့နည္းေလးပါ။ ပြဲေတြမွာေကြ်းလိုု႔သင့္ေတာ္တဲ့နည္းေလးပါ။ ဂ်ံဳဘိန္းမုုန္႔နွင့္ ဆန္ဘိန္းမုုန္႔ကကြာျခားတာကေတာ့ ဂ်ံဳကပိုုပြတဲ့အတြက္ အခ်ိဳပိုုထည့္ရတယ္။ ေရပိုုထည့္ရပါတယ္။ အိအိေမႊးေမႊးေလးနဲ႔စားလုုိ႔ေကာင္းတဲ့ ဂ်ံဳဘိန္းမုုန္႕ကိုုလုုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။ 

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား (၉ လက္မ x ၁၁ လက္မ တဘန္းစာ)
၁။ ဂ်ံဳမွဳန္ ့- ၃ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၄၈ ဇြန္း
၂။ ျကက္ဥ - ၃ လုုံး
၃။ ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
၄။ ေညာင္ေစးက်ေအာင္က်ိဳထားေသာ ထန္းလ်က္ရည္ - ၁ ခြက္ ႏွင့္ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း (သိုု႔) ထမင္းစားဇြန္း ၂၀ ဇြန္း
၅။ ခပ္ေႏြးေႏြးေရ - ၂ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၃၂ ဇြန္း (အိစံကေရေႏြးဓါတ္ဗူးထဲက ေရကိုု အျပင္မွာ ၃ မိနစ္ေလာက္ထားျပီး လက္နဲ ့စမ္းျကည့္လိုု ့လက္ကအပူခံနိုုင္တဲ ့အေနအထားေရေႏြးကိုုထည့္ပါတယ္။)
၆။ ရွာလကာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ ဇြန္း
၇။ ေဆာ္ဒါ (baking soda) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
၈။ ပါးပါးလွီးထားေသာ အုုံးသီးဖတ္ - လက္တဆုုပ္စာ
၉။ အခြံခြ်တ္ထားေသာ ေျမပဲေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၁၀။ ဘိန္းေစ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
၁၁။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
( ၁ ခြက္ = 240ml = ၇ိုုး၇ိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္ဥကိုု ခေလာက္ထားပါ။ ဂ်ံဳမွဳန္ ့၊ဆား ႏွင့္ ေဆာ္ဒါ မွုုန္ ့တိုု ့ကိုု ဇလုုံတခုုထဲထည့္ရ်္ သမေအာင္လုုပ္ပါ။
၂။ ေရာထားေသာ အမွုုန္ ့ထဲကိုု ရွာလကာရည္ထည့္ရ်္ သမေအာင္နယ္ပါ။ (ရွာလကာရည္ကိုု အနွံ ့ဆမ္းရ်္ ထည့္ပါ။ မုုန္ ့အခ်ဥ္ေပါက္ရာမွာ အလြန္အသုုံး၀င္ပါတယ္။)
၃။ ျပီးလွ်င္ ခပ္ေႏြးေနြးေရကိုု ထည့္ရ်္ သမေအာင္လုုပ္ပါ။ ခေလာက္စရာမလိုုပါ။(မုုန္ ့သားမ်ား အခ်ဥ္ေပါက္လာတဲ့ အျမွဳပ္ကေလးမ်ားျဖစ္လာပါလိမ့္မည္။)
၄။ ေနာက္ဆုုံးမွ ခေလာက္ထားေသာ ျကက္ဥ၊ ထန္းလ်က္ရည္ႏွင့္ ေထာပတ္ ၄ ဇြန္းတို ့ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္လုုပ္ပါ။ မုုန္ ့အနွစ္ရပါျပီ။
၅။ မုုန္႔ဖုုတ္စက္ oven ကို ၃၅၀ 'F (သို ့) ၁၇၅ 'C မွာ မုုန္႔အႏွစ္မထည့္ခင္ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ အပူေပးထားပါ။
၆။ မုုန္႔ႏွစ္ထည့္မည့္ဘန္းကိုု ေထာပတ္ ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္းထည့္ထားပါ။ ျပီးလွ်င္ မုုန္႔ႏွစ္ကိုုထည့္ျပီး အပူေပးထားေသာ မုုန္႔ဖုုတ္စက္ oven ထဲမွာ နဂိုုအပူခ်ိန္ျဖင့္ ၁၅ မိနစ္ထည့္ဖုုတ္ပါ။
၇။ ၁၅ မိနစ္ဖုုတ္ျပီးလွ်င္ မုုန္႔ဖုုတ္စက္ oven ထဲမွထုုတ္ျပီး မုုန္႔ဘန္းအေပၚကိုု ဘိန္းေစ႔၊ အုုန္းသီးဖတ္ႏွင့္ ေျမပဲတိုု ့ကိုုႏွံ ့ေအာင္ျဖဴးျပီး မုုန္႔ဖုုတ္စက္ oven ထဲကိုုျပန္ထည့္ျပီး နဂိုုအပူခ်ိန္မွာ ေနာက္ထပ္ ၁၅ မိနစ္ထပ္ဖုုတ္ပါ။
၈။ အေအးခံရ်္ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအရြယ္လွီးျပီးသုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီ။
Image may contain: food