ျမန္မာစတုိင္ ဆတ္သားဟင္း

ျမန္မာစတုိင္ ဆတ္သားဟင္း

တကယ္ကို ထမင္းျမိန္ေစမယ္႔ ျမန္မာစတုိင္ ဆတ္သားဟင္းပါ။ ဆတ္သားေျခာက္ကို သံုးျပီ ခ်က္ထားေပမယ္႔ စိမ္႔ျပီ အရသာေတြ႔ေစမွာ ေသခ်ာပါတယ္။ ဒီဟင္းက ၀တ္ရည္ အၾကိဳက္ဆံုး ဟင္းလက္ရာေတြထဲက တစ္ခုပါ။ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
  • ဆတ္သားေျခာက္ – ၁ထုပ္ (၁၅၀ ဂရမ္)
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၃လံုး (အရွည္လိုက္လွီးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃မႊာ (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • ငရုတ္သီးစိမ္း – ၂ခု (ထပ္ျခမ္းျခမ္းပါ)
  • ငရုတ္သီးအနွစ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • နံနံေစ႔မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဇီယာမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နံနံပင္ – လက္တဆုပ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ေရ – ၂ခြက္
Vanison_Curry1
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဆတ္သားေျခာက္မ်ားကို ေရျဖင္႔ ၄နာရီခန္႔ စိပ္ထားေပးပါ။
Vanison_Curry
၂။ ျပီလွ်င္ ဆတ္သားေျခာက္ကို ၁လက္မအရြယ္ ပိုင္းျဖတ္ျပီ ငရုတ္ဂ်ေပြ႔ျဖင္႔ အနည္းငယ္ ေထာင္းေပးပါ။
Vanison_Curry0
၃။ ျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း မ်ားကို ၁မိနစ္ခန္႔ ဆီသပ္ေပးပါ။
Vanison_Curry2
၄။ ျပီေနာက္ ငရုတ္သီးႏွစ္၊ ဇီယာမွုန္႔၊ နံနံေစ႔မွုန္႔တုိ႔ကုိ ထည္႔ျပီ ေ၇ာေမႊလုိက္ပါ။
၅။ ထုိ႔ေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ ဆီသပ္ေပးပါ။
Vanison_Curry3
၆။ ေရ(၁ခြက္)ကို ထည္႔ကာ အဖံုးအုပ္ျပီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏႊမ္းသည္အထိ မီးအတင္႔သင္႔ျဖင္႔ တည္ထားေပးပါ။
ရ။ ျပီလွ်င္ ဆတ္သား၊ ဆား၊ သၾကား၊ ငါးငံျပာရည္၊ ေရ(၂ခြက္) ထည္႔ကာ အဖံုးအုပ္ကာ ဆတ္သားႏူအိသည္အထိ ေရ ၄ေရခန္႔ ထပ္ထည္႔ျပီ အဖံုးအုပ္ကာ မီးအတင္႔သင္႔ျဖင္႔ တည္ထားပါ။
(သုိ႔)
ရ။ Pressure cooker နွင္႔ ခ်က္လွ်င္ ေရ(၁ခြက္)ထည္႔ျပီ မိနစ္ ၂၀ခန္႔ ခ်က္လွ်င္ ရသည္။
Vanison_Curry4
Vanison_Curry5
၈။ ဆတ္သား ႏူအိျပီ ဆီျပန္လာျပီဆုိလွ်င္ အရသာအေပါ႔အငံ႔ ျမည္းျပီ အေနေတာ္လွ်င္ နံနံပင္မ်ား အုပ္ျပီ အရသာရွိေသာ ဆတ္သားဟင္းကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
Vanison_Curry7
—————————————————————-