ဂံုးကင္
ဂံုးကင္
ဒီဂုံးကင္ ခ်က္နည္းက အလြယ္တကူ ခ်က္နုိင္သလို ေထာပတ္ ရနံ႔ေလး သင္းျပီ အရသာပါ ထူးျခားပါတယ္။ အစာေျပ၊ ဟင္းရံအျဖစ္ ဂုံးကင္ကို အစားမ်ားၾကပါတယ္။ ခ်က္နည္းေလး ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဂုံး – ၂၀ခု (၁ထုပ္) (City Mart တြင္ သန္႔စင္ျပီသား ဂုံးမ်ားကို အလြယ္တကူ ၀ယ္ယူနုိင္သည္)
- ေထာပတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆား – (ဂုံးကင္လွ်င္ ေအာက္ခံ ခင္းရန္)
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)
ေဆာ႔ရည္အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
- ခေနာ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
- ဆန္၀ုိင္(ဆာေကး) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- Mirin – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ေဆာ႔ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ခြက္တစ္ခုထဲ (ပဲငံျပာရည္၊ ဆာေကး၊ mirin၊ သၾကား၊ ခေနာ ၾကက္သားမွုန္႔) တုိ႔ကို ေရာေမႊထားပါ။
ဂုံးကင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ခဲေနေသာ ဂုံးမ်ားကို ေရခဲေသတၱာမွ ထုတ္ျပီ ဇလံုထဲထည္႔ကာ ၁နာရီခန္႔ မကင္ခင္ ေရစိမ္ထားပါ။
၂။ ျပီမွ ကင္မယ္႔ ဒယ္ျပားထဲ ဆားမ်ား ခင္းေပးပါ။
၃။ ဒယ္ျပား ပူလာလွ်င္ ဂုံးမ်ားကို တင္ျပီ ၁၀မိနစ္ခန္႔ ကင္ေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ကင္ထားေသာ ဂုံးမ်ားကို ၁မိနစ္ခန္႔ ေခတၱအေအးခံျပီ အခြံခႊာေပးပါ။
၅။ ျပီမွ ေထာပတ္(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု)၊ ေဆာ႔ရည္(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္) စီကို ဂုံုးေတြထဲသုိ႔ ထည္႔ေပးပါ။
၆။ ေထာပတ္ နွင္႔ ေဆာ႔ရည္မ်ား ပြက္လာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ကေလးမ်ား ျဖဴးေပးျပီ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
ရ။ အနံ႔ေရာ၊ အရသာပါ ေကာင္းမြန္သည္႔ ဂုံးကင္ေလးမ်ားကို သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
————————————————————————————————-