အထူးစပယ္ရွယ္ လက္ဖက္သုပ္
Wutyee Food House
Wutyee Food House အထူးစပယ္ရွယ္ လက္ဖက္သုပ္
အသီးမွာ သရက္၊ အသားမွာ ၀က္၊ အရြက္မွာ လက္ဖက္ ဆုိသည္႔ ဆုိရုိးစကားအတုိင္း အရြက္မွာေတာ႔ လက္ဖက္က အေကာင္းဆံုးပါ။ ေရွးအခါကတည္းက ဧည္႔သည္ကို လက္ဖက္သုပ္၊ ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ တခမ္းတနား ဧည္႔ခံေကြ်းေမြးတာ ျမန္မာတုိ႔ရဲ႔ ခ်စ္စရာေကာင္းတဲ႔ အေလ႔အထ တစ္ခုပါပဲ။ အထူးစပယ္ရွယ္ လက္ဖက္သုပ္မွာေတာ႔ ပုိမုိထူးျခား ေကာင္းမြန္သြားေအာင္ လက္ဖက္၊ အေၾကာ္စံုအျပင္ ေျပာင္းဖူး၊ ေျမပဲ၊ ဆတ္သားေျခာက္၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ သီဟုိဌ္ေစ႔၊ ဖရုံေစ႔တုိ႔နဲ႔ ခ်ဳိ၊ခ်ဥ္၊ သုပ္ထားတာပါ။ ခုပဲ Wutyee Food House အထူးစပယ္ရွယ္ လက္ဖက္သုပ္ကို ေရေႏြးၾကမ္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ၾကရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အရီးေတာင္း ဇီယန္း လက္ဖက္ – ၁၀၀ဂရမ္
- အေၾကာ္စံု – ၂၅၀ ဂရမ္
- ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
- ေျပာင္းဖူး – ဖူး၀က္ (ျပဳတ္ထားျပီ အေစ႔ေခြ်ေပးပါ)
- သီဟုိဌ္ေစ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း (ဆီျဖင္႔ အနည္းငယ္ ေၾကာ္ေပးပါ)
- ဖရုံေစ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ငါးတူနီငါးေၾကာ္ – ၁၀ေကာင္
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ ပါးပါးလီွးပါ)
- ေဂၚဖီ – ၁စိပ္
- ဆတ္သားေျခာက္ – ၅ခု (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
- ပုဇြန္ေျခာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
- ငရုတ္သီးစိမ္း – ၂ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (တြဲဖက္သံုးေဆာင္ရန္)
- သံပရာသီး – ၁လံုး (အရည္ညွစ္ရန္)
- ေျမပဲဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆြမ္းအုပ္ ဟင္းခတ္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
၁။ အရင္ဆံုး ျခစ္တံျဖင္႔ ေဂၚဖီမ်ားကို ျခစ္ေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ေဇာက္ပန္းကန္လံုးထဲ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ေဂၚဖီ၊ လက္ဖက္၊ အေၾကာ္စံု၊ ေျမပဲ၊ ေျပာင္းဖူး၊ ငါးတူနီ၊ ဆတ္သားေျခာက္၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ သီဟုိဌ္ေစ႔၊ ဖရုံေစ႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္း) တုိ႔ကို ထည္႔လုိက္ပါ။
၃။ ျပီလွ်င္ ဆီ၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မွုန္႔၊ သံပရာရည္ တုိ႔ကုိ ထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာႏုယ္လုိက္ပါ။
၄။ အရသာရွိေသာ အထူးစပယ္ရွယ္ လက္ဖက္သုပ္ကုိ ေရေႏြးၾကမ္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ..