ၾကက္သားေၾကာ္ နွင္႔ ဗီနီကာ၊ ပဲငံျပာရည္ေဆာ႔
ၾကက္သားေၾကာ္ နွင္႔ ဗီနီကာ၊ ပဲငံျပာရည္ေဆာ႔
ၾကက္သား နန္ဘမ္လို႔ ေခၚတဲ႔ ၾကက္သားေၾကာ္ ေလးေတြကို ဗီနီကာ၊ ပဲငံျပာရည္ေဆာ႔နွင္႔ တြဲဖက္ စားသံဳးရတာပါ။ ၾကက္သား နန္ဘမ္မွာ ခရမ္းသီးေၾကာ္ က အဓိကပါ၀င္ပါတယ္။ ခရမ္းသီးေၾကာ္၊ ငရုတ္ပြေၾကာ္၊ ၾကက္သားေၾကာ္ အျပင္ ေဆာ႔နဲ႔ ေပါင္းစပ္လိုက္ေတာ႔ ၾကြပ္ရြျပီ အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္။ လုပ္ရတာလည္း အရမ္းလြယ္ျပီ အခ်ိန္တုိတြင္းမွာပဲ လုပ္စားလုိ႔ရပါတယ္။ လုပ္နည္းေလး ၾကည္႔ရေအာင္…
ေၾကာ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ဗံုသား – ၃၀၀ ဂရမ္ (၁လက္မအရြယ္ အပါးလီွးပါ)
- ခရမ္းသီး – ၁ခု (၁လက္မအရြယ္ ခပ္ထူထူ လွီးေပးပါ)
- ငရုတ္ပြစိမ္း – ၂ခု (၈စိပ္စိပ္ပါ)
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ပံု၁ပံု
- ေကာ္မွုန္႔ – ၁၅၀ ဂရမ္
- ဆီ – (ေၾကာ္ရန္)
ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဗီနီကာ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ေဆာ႔ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ ဗီနီကာ၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကားတုိ႔ကို သၾကား အရည္ေပ်ာ္သည္အထိ သမေအာင္ ေရာေမႊထားပါ။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ၾကက္သားတံုးမ်ားကို (ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာနုယ္ျပီ ေကာ္မွုန္႔ျဖင္႔ ကပ္ေပးပါ။
၂။ ျပီေနာက္ ခရမ္းသီးလွီးျပီ ေရထဲ မိနစ္အနည္းငယ္ စိမ္ထားေပးပါ။ (အေရာင္မေျပာင္းရန္ ကာကြယ္ျခင္းျဖစ္သည္)
၃။ ျပီမွ ခရမ္းသီးကို ေရစုပ္စကၠဴျဖင္႔ ေရစင္ေအာင္ သုတ္ျပီမွ ေကာ္မွုန္႔မ်ား ကပ္ေပးပါ။
၄။ ငရုတ္ပြစိမ္းကိုလည္း ေကာ္မွုန္႔မ်ားမ်ား ကပ္ေပးပါ။
၅။ ျပီမွ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ေကာ္မွုန္႔ ကပ္ထားေသာ ၾကက္သား၊ ခရမ္းသီး၊ ငရုတ္ပြစိမ္းတုိ႔ကို တသုတ္စီ အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးျပီ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
၆။ ျပီမွ ၾကက္သားေၾကာ္၊ ငရုတ္ပြစိမ္း၊ ခရမ္းသီး တုိ႔ကို ေဆာ႔ရည္ျဖင္႔ အနည္းငယ္ ေရာေမႊျပီ သံတံစို႔(သုိ႔) ၀ါးတံစုိ႔ျဖင္႔ အစဥ္အတုိင္း သီေပးပါ။
ရ။ အရသာရွိေသာ ၾကက္သား နန္ဘမ္ေၾကာ္ကို ထမင္းနဲ႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ ၾကိဳက္နွစ္သလို သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…