ၾကက္ဥ မဆလာ ဟင္းလ်ာ

ၾကက္ဥ မဆလာ ဟင္းလ်ာ

Egg_Curry6
ၾကက္ဥ မဆလာ ဟင္းလ်ာပါ။ ၾကက္ဥကုိ ဒယ္ထဲ အလံုးလုိက္ ေဖာက္ထည္႔ျပီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ မဆလာ၊ ဇီယာ၊ နံနံေစ႔တုိ႔နဲ႔ ေရာခ်က္ထားတာပါ။ မဆလာနံ႔ သင္းသင္းေလးနဲ႔ တကယ္ အရသာ ထူးျခားေကာင္းမြန္ပါတယ္။ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔၇ေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္ဥ – ၄လံုး
  • ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ ပါးပါးလီွးပါ)
  • ငရုတ္သီးစိမ္း – ၂ေတာင္႔ (ထပ္ျခမ္းျခမး္ပါ)
  • ငရုတ္သီးမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
  • ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နံနံေစ႔မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဇီယာမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • မဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • မက်ည္းရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆြမ္းအုပ္ ဟင္းခတ္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
  • နံနံပင္ – လက္တဆုပ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
Egg_Curry
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ဆီသပ္ေပးပါ။
Egg_Curry1
၂။ ျပီေနာက္ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ဆႏြင္းမွုန္႔၊ ဇီယာမုွန္႔၊ နံနံေစ႔မွုန္႔၊ မဆလာ(တ၀က္) ထည္႔ျပီ မိနစ္၀က္ခန္႔ ေ၇ာေမႊပါ။
Egg_Curry2
၃။ ျပီလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေရ ခြက္(၂ခြက္) ထည္႔ျပီ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏြမ္း၊ ေရတ၀က္က်န္သည္အထိ တည္ထားပါ။
၄။ ေရတ၀က္က်န္လွ်င္ ဆား၊ ဟင္းခတ္မွုန္႔ ထည္႔ေပးျပီ ၾကက္ဥမ်ားကို အလံုးလုိက္ ေဖာက္ထည္႔ေပးပါ။
Egg_Curry3
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ၾကက္ဥ ေဖာက္တဲ႔အခါ ျဖည္းျဖည္းျခင္း ေလာင္းထည္႔ပါ။
၅။ ထုိ႔ေနာက္ အဖံုးအုပ္ျပီ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ ၁၀မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။
Egg_Curry4
၆။ ေနာက္ဆံုးမွ နံနံပင္၊ မက်ည္းရည္၊ မဆလာ(တ၀က္) အုပ္ျပီ အရသာရွိစြာ ၾကက္ဥ ဟင္းလ်ာကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
Egg_Curry6