ျပန္ေပါင္းထုုပ္ (ထမင္းေပါင္းအိုုးနဲ့ခ်က္တဲ ့ျပန္ေပါင္းထုုပ္)


မႏၱေလးမွာေတာ့ ျပန္ေပါင္းထုုပ္လိုု ့ေခၚပါတယ္။ က်န္တဲ့ ေနရာေဒသေတြမွာေတာ့ ဘယ္လိုု ေခၚလဲ မသိဘူးေပါ့ေနာ္။ ေကာက္ညွင္းကိုု ကုုလားပဲနဲ ့အုုံးသီးေလးနဲ ့ဖက္ရြက္နဲ့ထုုပ္ထားတာပါ။ အခုုနည္းကေတာ့ ထမင္းေပါင္းအိုုးနဲ့ခ်က္ျပီး ဖက္ရြက္အနံ ့လဲေမြွးေမြွးေလးနဲ ့ျပန္ေပါင္းထုုပ္အ၇သာ၊ အနံ ့နဲ့တပုုံစံထဲထြက္ပါတယ္။ လုုပ္ရတာလဲ လြယ္ကူျပီး စားလိုု ့လဲေကာင္းတဲ ့ျပန္ေပါင္းထုုပ္ကိုု လုုပ္စားျကည့္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေကာက္ညွင္းဆန္ - ၃ ခြက္ (ထမင္းေပါင္းအိုုးမွာပါေသာ ဆန္ခ်ိန္ေသာခြက္ျဖင့္)
၂။ ကုုလားပဲ - ၁ ခြက္ (ထမင္းေပါင္းအိုုးမွာပါေသာ ဆန္ခ်ိန္ေသာခြက္ျဖင့္)
၃။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ခြဲ
၆။ အုုံးသီးျခစ္ဖတ္ - လက္တဆုုပ္စာ
၇။ ေဆာ္ဒါ (baking soda) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၈။ ငွက္ေပ်ာဖက္ရြက္
(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ေကာက္ညွင္းကိုု မနက္ျဖန္ မနက္ခ်က္မည္ဆိုုလွ်င္ ကုုလားပဲကိုု ေရွ ့တရက္ ေန ့လည္ကတည္းက ေရေႏြး၊ ေဆာ္ဒါ ျဖင့္ စိမ္ထားပါ။
၂။ မနက္ျဖန္ မနက္ခ်က္မည့္ ေကာက္ညွင္းကိုု ညတြင္ ခ်က္မည့္ေပါင္းအိုုးထဲမွာ ေရအမွတ္ ၃ မွာထားျပီးေရစိမ္ထားပါ။
၃။ ေနာက္ရက္မနက္ ခ်က္မည့္ အခိ်န္တြင္ ကုုလားပဲကိုု ေရျဖင့္ ျပန္ေဆးရ်္ ေရစစ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ေကာက္ညွင္းေရစိမ္ထားေသာ ထမင္းေပါင္းအိုုးထဲကိုု ကုုလားပဲမ်ားထည့္ပါ။ ဆီ၊ဆား၊သျကားတိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္ေမြွပါ။ ျပီးလွ်င္ ထမင္းခ်က္သလိုုခ်က္ပါ။
၄။ ေကာက္ညွင္း က်က္က်က္ခ်င္း အုုံးသီးျခစ္ဖတ္မ်ားကိုု ေကာက္ညွင္းအေပၚမွျဖဴးပါ။ ထိုု ့ေနာက္ သန္ ့စင္ထားေသာ ငွက္ေပ်ာ္ဖက္ ကိုု အုုံးသီးျခစ္အေပၚမွ အုုပ္ရ်္ ထမင္းေပါင္းအိုုးကိုု ျပန္ဖုုံးျပီး နာရီ၀က္ခန္ ့နွပ္ထားပါ။
၅။ ဖက္ရြက္ အနံ ့လဲပါတယ္၊ အုုံးသီးအနံ ့ေကာပါတဲ ့ေမြွးေမြွးေလး ျပန္ေပါင္း ကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
Image may contain: food