အမဲ၊ အာလူး အခ်ဳိခ်က္
အမဲ၊ အာလူး အခ်ဳိခ်က္

အမဲ၊ အာလူး အခ်ဳိခ်က္ ဟင္းလ်ာပါ။ ဒီဟင္းလ်ာမွာ အမဲသားကုိ ညီွနံ႔ကင္းေအာင္ မဆလာ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ ႏုိင္ႏုိင္နဲ႔ အာလူးနဲ႔ ေရာျပီ အခ်ဳိခ်က္ထားတာပါ။ အမဲသားကို ႏူးအိေနေအာင္ Pressure cooker နဲ႔ ခ်က္ထားပါတယ္။ အရသာကလည္း ခ်ဳိစိမ္႔ျပီ တကယ္ကို ထမင္းျမိန္ေစမယ္႔ ဟင္းလ်ာပါ။ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔၇ေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အမဲသား – ၂၅က်ပ္သား (အေနေတာ္အရြယ္ တံုးပါ)
- အာလူး – ၃လံုး (၈စိပ္စိပ္ထားေပးပါ)
- မဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
- ဂ်င္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ငရုတ္သီးမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
- သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- နံနံပင္ – ခြက္တ၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
- အမဲျပဳတ္ရည္(သို႔) ေရ – ခြက္ ၄ပံု၃ပံု
- ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ဆီသပ္ေပးပါ။
၂။ ျပီေနာက္ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွုန္႔ထည္႔ျပီ ေရာေမႊပါ။
၃။ မဆလာ၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ အမဲသားထည္႔ အေရာင္ရေအာင္ ၁မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊေပးပါ။
၄။ ျပီေနာက္ အမဲသားမ်ားကို Pressure cooker ထဲ ေျပာင္းထည္႔ပါ။
၅။ ျပီလွ်င္ ေရ(ခြက္ ၄ပံု၃ပံု)၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ သၾကား တုိ႔ကုိ ထည္႔ပါ။
၆။ ထုိ႔ေနာက္ pressure cooker ကုိ အဖံုးအုပ္၊ ေလလံုေအာင္ ပိတ္ျပီမွ နာရီ၀က္ခန္႔ အမဲသား ႏူအိသည္အထိ တည္ထားေပးပါ။
ရ။ အမဲသား ႏူအိဆုိမွ အာလူးထည္႔ျပီ ေနာက္ထပ္ ၁၀မိနစ္ ထပ္တည္ေပးပါ။
၈။ အမဲသားႏူအိသြားျပီဆုိလ်ွင္ ဒယ္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ျပီ ဆီျပန္သည္အထိ တည္ထားပါ။
၈။ အမဲ၊ အာလူးဟင္းလ်ာ ရျပီဆုိလွ်င္ အေပၚမွ နံနံပင္ အုပ္ျပီ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
——————————————————————————————