အမဲ၊ အာလူး အခ်ဳိခ်က္

အမဲ၊ အာလူး အခ်ဳိခ်က္

Beef_Curry8
အမဲ၊ အာလူး အခ်ဳိခ်က္ ဟင္းလ်ာပါ။ ဒီဟင္းလ်ာမွာ အမဲသားကုိ ညီွနံ႔ကင္းေအာင္ မဆလာ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ ႏုိင္ႏုိင္နဲ႔ အာလူးနဲ႔ ေရာျပီ အခ်ဳိခ်က္ထားတာပါ။ အမဲသားကို ႏူးအိေနေအာင္ Pressure cooker နဲ႔ ခ်က္ထားပါတယ္။ အရသာကလည္း ခ်ဳိစိမ္႔ျပီ တကယ္ကို ထမင္းျမိန္ေစမယ္႔ ဟင္းလ်ာပါ။ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔၇ေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • အမဲသား – ၂၅က်ပ္သား (အေနေတာ္အရြယ္ တံုးပါ)
  • အာလူး – ၃လံုး (၈စိပ္စိပ္ထားေပးပါ)
  • မဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
  • ဂ်င္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငရုတ္သီးမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
  • သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နံနံပင္ – ခြက္တ၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • အမဲျပဳတ္ရည္(သို႔) ေရ – ခြက္ ၄ပံု၃ပံု
  • ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
Beef_Curry
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ဆီသပ္ေပးပါ။
Beef_Curry1
၂။ ျပီေနာက္ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွုန္႔ထည္႔ျပီ ေရာေမႊပါ။
၃။ မဆလာ၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ အမဲသားထည္႔ အေရာင္ရေအာင္ ၁မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊေပးပါ။
Beef_Curry2
၄။ ျပီေနာက္ အမဲသားမ်ားကို Pressure cooker ထဲ ေျပာင္းထည္႔ပါ။
၅။ ျပီလွ်င္ ေရ(ခြက္ ၄ပံု၃ပံု)၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ သၾကား တုိ႔ကုိ ထည္႔ပါ။
Beef_Curry3
၆။ ထုိ႔ေနာက္ pressure cooker ကုိ အဖံုးအုပ္၊ ေလလံုေအာင္ ပိတ္ျပီမွ နာရီ၀က္ခန္႔ အမဲသား ႏူအိသည္အထိ တည္ထားေပးပါ။
Beef_Curry5
Beef_Curry4
ရ။ အမဲသား ႏူအိဆုိမွ အာလူးထည္႔ျပီ ေနာက္ထပ္ ၁၀မိနစ္ ထပ္တည္ေပးပါ။
Beef_Curry6
၈။ အမဲသားႏူအိသြားျပီဆုိလ်ွင္ ဒယ္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ျပီ ဆီျပန္သည္အထိ တည္ထားပါ။
၈။ အမဲ၊ အာလူးဟင္းလ်ာ ရျပီဆုိလွ်င္ အေပၚမွ နံနံပင္ အုပ္ျပီ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
Beef_Curry8
——————————————————————————————