ေအာင္ဗလေၾကာ္ (၃ ခုုစာ)
ေအာင္ဗလေၾကာ္နည္းကေတာ့ အိစံဒီတေခါက္ျမန္မာျပည္ကိုု
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဆန္မႈန္႔ (rice flour) - ခြက္တဝက္ (သိုု႔) ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၂။ ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ (sweet rice flour or glutinous rice flour) - ခြက္တဝက္ (သိုု႔) ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၃။ ဆိုုဒါ (baking soda) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
၄။ ဆား (salt) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၅။ သၾကား (sugar) - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း (သိုု႔) ၄ ဇြန္း
၆။ ရွာလကာရည္ (vinegar) - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၇။ ၾကက္ဥ (eggs) - ၂ လုုံး
၈။ ခပ္ေႏြးေႏြးေရ (warm water) - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၉။ ေရႊဆီေတာ္ ပဲသန္႔ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၁၀။ အရည္ေပ်ာ္ေနေသာ ေထာပတ္ (melted butter) - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
( ၁ ခြက္ = 240ml = ၇ိုုး၇ိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ဇလုုံတခုုထဲကိုု ဆန္မႈန္႔၊ ေကာက္ညွင္းမႈန္႔၊ ဆိုုဒါ၊ ဆား၊ သၾကား တိုု႔ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္လုုပ္ပါ။ ၾကက္ဥ ၂လုုံးကိုုခေလာက္ထားပါ။ ေထာပတ္ႏွင့္ဆီကိုုေရာထားပါ။
၂။ သမေအာင္လုုပ္ထားေသာ ဇလုုံထဲကိုု ရွာလကာရည္၊ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥ ႏွင့္ ခပ္ေႏြးေႏြးေရတိုု႔ကိုုထည့္
၃။ ေၾကာ္ရန္အတြက္ အခ်င္း ၅ လက္မ မကပ္တဲ့အိုုးကိုုသုုံးလွ်င္
၄။ ပူပူေႏြးေႏြးေလးနဲ႔ စားလိုု႔ေကာင္းတဲ့ ေအာင္ဗလေၾကာ္ကိုုသုုံးေဆာင္
#ေရႊဆီေတာ္
