ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္း
ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္း
တရုတ္ ဒင္းဆမ္း ၾကက္ေျခေထာင္းေပါင္းကို မန္ထိုေပါက္စီနဲ႔ တြဲဖက္ျပီ မနက္စာ၊ အစာေျပအျဖစ္ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါတယ္။ ခုပဲ တူတူလုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
ၾကက္ေျခေထာက္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေျခေထာက္ – ၄၀၀ ဂရမ္ (သန္႔စင္ျပီသား)
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
- ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
- ဂ်င္း – လက္တဆစ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
- နတ္နတ္ပြင္႔ – ၃ခု
ႏုပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္သြန္နီ – ၂မႊာ (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ပဲအႏွစ္အမဲ (Black bean sauce) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္(အေနာက္ အခ်ိဳ) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- Hoisin ေဆာ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (optional)
- ဆန္၀ိုင္(သုိ႔)ဆာေကး – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ငရုတ္သီးနွစ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ၾကက္ေျခေထာက္ကို ေရေအးျဖင္႔ ေသခ်ာ ေဆးေၾကာေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားကို သၾကားျဖင္႔ သမေအာင္ေရာႏုယ္ေပးျပီ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း) ထည္႔ျပီ အေရာင္ရသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၃။ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ား ေၾကာ္ျပီျပီျခင္း ေရေအးထည္႔ထားေသာ ခြက္ထဲသုိ႔ ဆယ္ျပီ မိနစ္၂၀ခန္႔ စိမ္ထားေပးပါ။ (အခ်ိန္ရပါက ၂နာရီခန္႔ ေရေအး စိမ္ထားေပးပါ)
၄။ ျပီလွ်င္ ဒယ္အုိးတစ္ခုထဲ ေရမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။
၅။ ဆူလာလွ်င္ ၾကက္ေျခေထာက္၊ ဂ်င္း၊ နတ္နတ္ပြင္႔ တုိ႔ကုိထည္႔ျပီ ၆-ရမိနစ္ခန္႔ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ တည္ထားေပးပါ။
၆။ ျပီမွ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ား ျပန္ဆယ္ျပီ ႏုပ္ထားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပဲအနွစ္အမဲ၊ ခရုဆီ၊ hoisin ေဆာ႔၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆန္၀ုိင္၊ သၾကား၊ ကိုရီယားငရုတ္သီးနွစ္၊ င၇ုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ျပီ ေရခဲေသတၱာ ေအာက္ထပ္တြင္ ၁ညသိပ္ေပးပါ။
ရ။ မနက္ခင္း စားခါနီး ၁၀မိနစ္ခန္႔ ေရခဲေသတၱာထဲမွ ေစာထုတ္ျပီ ေပါင္းအုိးျဖင္႔ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ား အရမ္းႏူအိသည္အထိ ၄၅မိနစ္ခန္႔ ေပါင္းအုိးျဖင္႔ ေပါင္းေပးပါ။
၈။ အရသာရွိေသာ ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္းကို မန္ထိုေပါက္စီျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…