ထမင္းျမိန္ေစမယ္႔ ပဲၾကီးနုပ္
ပဲၾကီးနုပ္
ပဲၾကီးကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ေရာခ်က္ထားတာပါ။ ထမင္းျမိန္ေစတဲ႔ ဟင္းရံ တမ်ဳိးပါ။ ခ်က္ရလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲၾကီး – ၂၀၀ ဂရမ္ (အခြံႏႊာထားေပးပါ)
- ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၁လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
- ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၂ပံု
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဂီ(သုိ႔) ေထာပတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
- နံနံပင္ – အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ပဲၾကီးကုိ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီ အခြံႏႊာထားေပးပါ။
၂။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဂီ (သုိ႔) ေထာပတ္ အပူေပးျပီ ပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္နီ ဆီပူထုိးေပးပါ။
၃။ ျပီလွ်င္ ဆႏြင္းမွုန္႔ ထည္႔ကာ မိနစ္၀က္ခန္႔ ေ၇ာေမႊေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပဲၾကီး၊ ေရ(၂၀၀မီလီလီတာ)၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔ ထည္႔ကာ အဖံုးအုပ္ျပီ ပဲၾကီး နူသည္အထိ တည္ထားေပးပါ။ (ေရလိုလွ်င္ ထပ္ထည္႔ေပးပါ)
၅။ ဆီျပန္လာလွ်င္ နံနံပင္ အုပ္ျပီ အရသာရွိေသာ ပဲၾကီးႏုပ္ကို သံုးေဆာင္လုိ႔ ရပါျပီ…