ဆယ္မြန္ငါးကင္ ႏွင္႔ သစ္သီးဆလတ္သုပ္
ဆယ္မြန္ငါးကင္ ႏွင္႔ သစ္သီးဆလတ္သုပ္
ဆယ္မြန္ငါးကင္ ႏွင္႔ သစ္သီးဆလတ္သုပ္ပါ။ ဆယ္မြန္ကို တာရီယာကီေဆာ႔နဲ႔ ကင္ထားတာမုိ႔ အရမ္းစားလို႔ ေကာင္းပါတယ္။ ဆယ္မြန္ငါးကင္ ႏွင္႔ သစ္သီး ဆလတ္သုပ္က က်န္မာေရးနဲ႔ ညီညႊတ္ျပီ လုပ္ရလည္း လြယ္ပါတယ္။ ခုပဲ တူတူလုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္..
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆယ္မြန္ငါး – ၄၀၀ ဂရမ္ (အလယ္အရုိးကေန ထက္ျခမ္းျခမ္းထားေပးပါ)
- ပန္းသီး – ၁လံုး (အခြံႏႊာျပီ အတံုးမ်ား တံုးပါ)
- စပ်စ္သီး – ၁၀လံုး
- ငေပ်ာသီး – ၁လံုး
- ဆလတ္ရြက္ – စည္း၀က္ (ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားေပးပါ
—————————————————
တာရီယာကီေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
တာရီယာကီေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ေရ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ခပ္ညက္ညက္ေထာင္းပါ)
—————————————————
လီမြန္ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
လီမြန္ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- လီမြန္ရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- သံလြင္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ရွာလကာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
—————————————————
ဆယ္မြန္ငါးကင္နည္း
ဆယ္မြန္ငါးကင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဆယ္မြန္ငါးကို အေရခြံကို ေအာက္နားမွ ဓားျဖင္႔အသာေလး လွီးျဖင္႔ ဖယ္ေပးပါ။ (သုိ႔) ဆယ္မြန္ငါး အေရခြံပါ ထည္႔ကင္လွ်င္လည္း ရသည္။
၂။ ထုိ႔ေနာက္ တာရီယာကီေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ခြက္တစ္ခုထဲ (ပဲငံျပာရည္၊ ေရ၊ သၾကား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ) တုိ႔ကို သၾကားအရည္ေပ်ာ္သည္အထိ ေရာေမႊေပးပါ။
၃။ ျပီမွ ဆယ္မြန္ငါး ထည္႔ထားေသာ ခြက္ထဲ တာရီယာရီေဆာ႔ရည္မ်ားထည္႔ျပီ ၁နာရီခန္႔႔ ေရခဲေသတၱာေအာက္ထပ္တြင္ ႏုပ္ထားေပးပါ။
၄။ ႏုပ္ထားျပီလွ်င္ ဆယ္မြန္ ငါးကင္ကို မီးကင္ျပား(သုိ႔) ဒယ္ျပားေပၚတင္ျပီ တဖက္ကို ၂-၃မိနစ္ႏုွန္းျဖင္႔ ကင္ေပးပါ။
၅။ အရသာရွိေသာ ဆယ္မြန္ငါးကင္ကုိ သစ္သီး လီမြန္ဆလတ္သုပ္ျဖင္႔ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ…
၁။ အရင္ဆံုး ခြက္တစ္ခုထဲ လီမြန္ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၂။ ျပီမွ သစ္သီးႏွင္႔ ဆလတ္ရြက္မ်ားမ်ား ေပၚမွ လီမြန္ေဆာ႔ရည္မ်ား ဆမ္းေပးပါ။
—————————————————
—————————————————