ဆယ္မြန္ငါးကင္ ႏွင္႔ သစ္သီးဆလတ္သုပ္

ဆယ္မြန္ငါးကင္ ႏွင္႔ သစ္သီးဆလတ္သုပ္

Salmon_Grill2
ဆယ္မြန္ငါးကင္ ႏွင္႔ သစ္သီးဆလတ္သုပ္ပါ။ ဆယ္မြန္ကို တာရီယာကီေဆာ႔နဲ႔ ကင္ထားတာမုိ႔ အရမ္းစားလို႔ ေကာင္းပါတယ္။ ဆယ္မြန္ငါးကင္ ႏွင္႔ သစ္သီး ဆလတ္သုပ္က က်န္မာေရးနဲ႔ ညီညႊတ္ျပီ လုပ္ရလည္း လြယ္ပါတယ္။ ခုပဲ တူတူလုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္..
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ဆယ္မြန္ငါး – ၄၀၀ ဂရမ္ (အလယ္အရုိးကေန ထက္ျခမ္းျခမ္းထားေပးပါ)
  • ပန္းသီး – ၁လံုး (အခြံႏႊာျပီ အတံုးမ်ား တံုးပါ)
  • စပ်စ္သီး – ၁၀လံုး
  • ငေပ်ာသီး – ၁လံုး
  • ဆလတ္ရြက္ – စည္း၀က္ (ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားေပးပါ
—————————————————
တာရီယာကီေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ေရ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ခပ္ညက္ညက္ေထာင္းပါ)
—————————————————
လီမြန္ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • လီမြန္ရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • သံလြင္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ရွာလကာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
—————————————————
ဆယ္မြန္ငါးကင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဆယ္မြန္ငါးကို အေရခြံကို ေအာက္နားမွ ဓားျဖင္႔အသာေလး လွီးျဖင္႔ ဖယ္ေပးပါ။ (သုိ႔) ဆယ္မြန္ငါး အေရခြံပါ ထည္႔ကင္လွ်င္လည္း ရသည္။
Salmon_Grill
၂။ ထုိ႔ေနာက္ တာရီယာကီေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ခြက္တစ္ခုထဲ (ပဲငံျပာရည္၊ ေရ၊ သၾကား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ) တုိ႔ကို သၾကားအရည္ေပ်ာ္သည္အထိ ေရာေမႊေပးပါ။
Salmon_Grill1
၃။ ျပီမွ ဆယ္မြန္ငါး ထည္႔ထားေသာ ခြက္ထဲ တာရီယာရီေဆာ႔ရည္မ်ားထည္႔ျပီ ၁နာရီခန္႔႔ ေရခဲေသတၱာေအာက္ထပ္တြင္ ႏုပ္ထားေပးပါ။
၄။ ႏုပ္ထားျပီလွ်င္ ဆယ္မြန္ ငါးကင္ကို မီးကင္ျပား(သုိ႔) ဒယ္ျပားေပၚတင္ျပီ တဖက္ကို ၂-၃မိနစ္ႏုွန္းျဖင္႔ ကင္ေပးပါ။
၅။ အရသာရွိေသာ ဆယ္မြန္ငါးကင္ကုိ သစ္သီး လီမြန္ဆလတ္သုပ္ျဖင္႔ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ…
Salmon_Grill2
—————————————————
လီမြန္ဆလတ္သုပ္
၁။ အရင္ဆံုး ခြက္တစ္ခုထဲ လီမြန္ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၂။ ျပီမွ သစ္သီးႏွင္႔ ဆလတ္ရြက္မ်ားမ်ား ေပၚမွ လီမြန္ေဆာ႔ရည္မ်ား ဆမ္းေပးပါ။
—————————————————