တို႔ဟူး ေကာ္ရည္ဟင္းခ်ဳိ

တို႔ဟူး ေကာ္ရည္ဟင္းခ်ဳိ

တို႔ဟူးေကာ္ရည္ ဟင္းခ်ဳိက တရုတ္စတိုင္ ဟင္းခ်က္နည္း တစ္မ်ဳိးျဖစ္ပါတယ္။ တုိ႔ဟူးကို ျပန္ေၾကာ္ထားတာမို႔ အရသာကလည္း အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ နွမ္းဆီ နွင္႔ ငရုတ္ေကာင္း နံ႔ေလးကလည္း သင္းေနတာမုိ႔ ဟင္းခ်ဳိ ေကာင္းေကာင္းခ်က္ခ်င္သူမ်ား အတြက္ မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္….
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ တို႔ဟူး – ၁ခု
၂။  ေျပာင္းဖူး – ဖူး၀က္ (လက္ျဖင္႔ ေခြ်ပါ)
၃။ မွိုေျခာက္ – ၅ပြင္႔ (ေရေႏြးျဖင္႔ ျပဳတ္ေပးျပီ အညွာကို လွီးထုတ္လိုက္ပါ)
၄။ ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး ( ပါးပါးလွီးပါ)
၅။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မြွာ (နွုတ္နုွတ္ဆင္းပါ)
၆။ ၾကက္ဥ – ၂လံုး (ၾကက္ဥ အကာကို ခေလာက္ပါ)
ရ။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – အနည္းငယ္ (အရွည္အေစာင္းလွီးပါ)
၈။ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
၉။ နွမ္းဆီ – ၅စက္
၁၀။ ေကာ္မုွန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ (ေရအနည္းငယ္ျဖင္႔ ေရာေမႊထားပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး တို႔ဟူးကို အ၀ိုင္းေလးမ်ား လွီးပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔၍ တုိ႔ဟူး၀ုိင္းေလးမ်ားကို အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၃။ မွုိေျခာက္မ်ားကို အရွည္လွီးေပးပါ။ ခ်က္ျပဳတ္ရန္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ားကို ပန္းကန္တစ္ခုေပၚတြင္ ျပင္ဆင္ထားပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္အိုးထဲ ေရထည္႔ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ နီထည္႔ ၁မိနစ္ခန္႔ ေမြွေပးပါ။
၅။ ျပီးလွ်င္ ေျပာင္းဖူး၊ မွုိေျခာက္၊ တို႔ဟူးတုိ႔ကို ထည္႔တည္ထားေပးပါ။
၆။ အရသာ အေပါ႔အငံ႔အတြက္ ဆား( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း)၊ သၾကား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ထည္႔ပါ။
ရ။ ျပီးေနာက္ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ နွမ္းဆီ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္တို႔ကို ၿဖဴးေပးပါ။
၈။ ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ ေကာ္ရည္ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ)ကို ေရေဖ်ာ္ျပီး ထည္႔ေမြွေပးပါ။
၆။ ထို႔ေနာက္ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥအကာကို ထည္႔ကာ နားနားေလး ေမြွေပးပါ။
ရ။ တုိ႔ဟူး ေကာ္ရည္ဟင္းခ်ဳိကို ပူပူေႏြးေႏြး စားသံုးနုိင္ပါျပီ။