ေျပာင္းဖူး ေကာ္ရည္ဟင္းခ်ဳိ
ေျပာင္းဖူးေကာ္ရည္ဟင္းခ်ဳိ
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေျပာင္းဖူး – ၃ဖူး ( ျပဳတ္ျပီးသား)
၂။ ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး ( နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မြွာ (နွုတ္နုွတ္ဆင္းပါ)
၄။ ၾကက္ဥ – ၂လံုး (ၾကက္ဥ အကာကို ခေလာက္ပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ျပဳတ္ထားေသာ ေျပာင္းဖူးကို ျခစ္တံျဖင္႔ ျခစ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ျခစ္ထားေသာ ေျပာင္းဖူးမ်ားကို ဘန္လ္တာ (blender) ထဲထည္႔၊ ေရကို ေျပာင္းဖူးနွင္႔ အခ်ဳိးဆတူထည္႔ ၾကိတ္ေပးပါ။
၂။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္အိုးထဲ ေရထည္႔ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ နီထည္႔ ၁မိနစ္ခန္႔ ေမြွေပးပါ။
၃။ ျပီးလွ်င္ ၾကိတ္ထားေသာ ေျပာင္းဖူးကို ထည္႔ ၂မိနစ္ခန္႔ ေမြွေပးပါ။
၄။ ဆား( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း)၊ သၾကား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ဇြန္း)၊ ထည္႔ပါ။
၅။ ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ ေကာ္ရည္ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ)ကို ေရေဖ်ာ္ျပီး ထည္႔ေမြွေပးပါ။
၆။ ထို႔ေနာက္ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥအကာကို ထည္႔ကာ နားနားေလး ေမြွေပးပါ။
ရ။ ေျပာင္းဖူးဟင္းခ်ဳိကို ပူပူေႏြးေႏြး စားသံုးနုိင္ပါျပီး။
ဟင္းအေၾကာင္း
– ေျပာင္းဖူေကာ္ရည္ ဟင္းခ်ဳိက ခ်က္ရလြယ္ကူပါတယ္။ အရသာ ခ်ဳိပ်စ္တဲ႔ ပါတယ္။ တရုတ္စားေသာက္ဆိုင္မ်ားမွာ မွာယူစားသံုးနုိင္ပါသည္။