သာကူဟာလဝါ


သာကူဟာလဝါေလးလုပ္ျပီးေကြ်းၾကည့္တာ စားၾကည့္တဲ့သူတိုုင္းေကာင္းတယ္ေျပာၾကေတာ့ အရမ္းေပ်ာ္သြားတာေပါ့။ အဲ့ဒီထဲကမွ ဂ်ီးမ်ားေသာ အိစံရဲ ့အမ်ိဳးသားက အရမ္းၾကိဳက္ဆိုုေတာ့ ပိုုလိုု ့ေတာင္ေပ်ာ္ေသးတယ္။ သားငယ္ေလးလဲ အရမ္းစားပဲ။ အခုုလုုပ္နည္းေလးမွာ ဘိန္းေစ့ကိုု အေပၚကျဖဴးထားတာပါ။ ေရာင္းမယ္ဆိုုရင္ေတာ့ ဘိန္းေစ့ေလးအေပၚကျဖဴးတာလွေပမယ့္ ဘိန္းေစ့ကိုု သာကူၾကိဳျပီးရခါနီးထည့္ရင္ပိုုစားေကာင္းပါတယ္။ လုုပ္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ အေသးဆုုံး သာကူေစ့ - ၄၀၀ ဂရမ္ (သိုု ့) ၂ ခြက္ခြဲ
၂။ ေရ - ၃ ခြက္ (သိုု ့) ၇၂၀ မီလီလီတာ ml
၃။ အုုန္းႏိုု ့- ၄၀၀ ml
၄။ ႏြားနိုု ့- ၄၀၀ ml
၅။ သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
၆။ ေညာင္ေစးက်ေအာင္က်ိဳထားေသာ ၾကံသကာရည္ - ၁ ခြက္ (သိုု ့) ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း (ၾကံသကာကိုုအေရာင္ရင့္ရင့္ေလးဟာသံုုးရင္ အေရာင္ပိုုလွပါတယ္။)
၇။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၈။ ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
၉။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
၁၀။ ဘိန္းေစ့ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
(၁ခြက္ =240 ml = ရိုုးရိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 tablespoon= 15ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 teaspoon= 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ သာကူေစ့ကိုုေရေဆးျပီးေရစစ္ထားပါ။
၂။ အိုုးၾကီးၾကီးတခုုထဲမွာ ေရ၊ အုုန္းႏိုု ့၊ႏြားႏိုု ့၊ဆား၊ ဆီတိုု ့ကိုုထည့္ျပီးပြက္လာေအာင္တည္ပါ။ ပြက္လာလွ်င္ သာကူကိုုထည့္ရ်္ အဆက္မပ်က္ေမြွေပးပါ။
၃။ ေမြွေနျပီး ၃ မိနစ္ေလာက္ေနလွ်င္ သၾကား၊ ၾကံသကာရည္တိုု ့ကိုုထည့္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ေထာပတ္ကိုုထည့္ျပီး အဆက္မပ်က္ ဆီျပန္လာသည္အထိေမြွေပးပါ။
၄။ ဆီျပန္လာလွ်င္ ဘိန္းေစ့ကိုုထည့္ေမြွပါ။ (ဘိန္းေစ့ကိုုအေပၚကျဖဴးမည္ဆိုုလွ်င္ေတာ့ ေနာက္ဆုုံးဘန္းထဲကိုုထည့္ျပီးမွအေပၚကျဖဴးပါ။) ေရမက်န္ေတာ့ပဲ ဆီျပန္ျပီးလုုံးလာလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ရ်္ ဘန္းထဲထည့္အေအးခံပါ။ (Comment မွာ video နဲ႔ျပထားပါတယ္။)
၅။ ေအးသြားလွ်င္ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အရြယ္အစားလွီးရ်္ သုုံးေဆာင္ႏိုု္င္ပါျပီရွင္
Image may contain: food and indoor