ထုိင္းစတုိင္ ပဲၾကာဇံသုပ္
ထုိင္းစတုိင္ ပဲၾကာဇံသုပ္
ထုိင္းစတုိင္ ပဲၾကာဇံသုပ္ေလးပါ။ ပဲၾကာဇံ နဲ႔ အာလူး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သား တုိ႔ျဖင္႔ ခ်ဳိခ်ဥ္စပ္သုပ္ထားတာပါ။ အရသာကလည္း အရမ္းေကာင္းမြန္ျပီ လုပ္ရတာလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲၾကာဇံ – ၁ထုပ္ (၁၀၀ ဂရမ္)
- ၾကက္ရင္ဗံု – ၁ခု (ျပဳတ္ထားေပးျပီ အသားႏႊင္းထားပါ)
- အာလူး – ၂လံုး (ႏူေအာင္ျပဳတ္ျပီ အရွည္ ပါးပါးလွီးပါ)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၃လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ အရွည္ပါးပါးလွီးပါ)
- ငရုတ္သီးစိမ္း – ၈ေတာင္႔ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
- ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (မညက္တညက္ ေထာင္းပါ)
- ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
- နံနံပင္ – အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
- သံပရာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ငရုတ္သီးမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
- ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း)ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ငရုတ္သီးမွုန္႔ ထည္႔ဆီသပ္ေပးပါ။
၂။ ပဲၾကာဇံကို ေရစိမ္ထားေပးပါ။ ျပီလွ်င္ ပဲၾကာဇံကုိ တ၀က္ဖ်က္ေပးပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ေရတ၀က္ခန္႔ထည္႔ျပီ ဆူေအာင္တည္ပါ။ ဆူလာလွ်င္ ပဲၾကာဇံမ်ားကို ၂မိနစ္ခန္႔ ထည္႔ျပဳတ္ျပီ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။
သုပ္နည္း
၁။ ျပီလွ်င္ ပဲၾကာဇံကို ပန္းကန္ခြက္ တစ္ခုထဲထည္႔ပါ။
၂။ ထုိ႔ေနာက္ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို ထည္႔နုယ္ေပးပါ။
၃။ ျပီမွ ဆီသပ္ထားေသာ ငရုတ္သီးဆီခ်က္မ်ားကို ပဲၾကာဇံသုပ္ ေဇာက္ပန္းကန္ထဲထည္႔ေပးပါ။
၄။ ျပီေနာက္ ၾကက္သား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ အားလူး၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ေျမပဲ တုိ႔ကို ထည္႔ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၅။ အရသာအတြက္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ငါးငံျပာရည္၊ သံပရာရည္တုိ႔ထည္႔ျပီသမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။
၆။ ထုိ႔ေနာက္ အရသာ အေနေတာ္လွ်င္ အေပၚမွ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္တို႔ ျဖဴးေပးျပီ အရသာရွိေသာ ထုိင္းစတုိင္ ခ်ဥ္ခ်ဳိစပ္ ပဲၾကာဇံသုပ္ကုိ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…