ေရြွဖယံုုသီး ဆႏြင္းမကင္း


ေရြွဖယံုုသီး ဆႏြင္းမကင္းေလးကေတာ့ လူတိုုင္းျကိုုက္မယ့္ ဆႏြင္းမကင္းပါပဲ။ အနံ ့အရမ္းေမြွးျပီး စားလိုု ့ေကာင္းတဲ့ ဆႏြင္းမကင္းတမ်ိဳးပါ။ လုုပ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေရြွဖယံုုသီး - ၁ လုုံး ( အေလးခ်ိန္ ၅၀ သား (သိုု ့) ၁ ကီလိုု (သိုု ့) ၂ ေပါင္ ခန္ ့ရွိေသာ)
၂။ သျကား - ၁ ခြက္ခြဲ = ထမင္းစားဇြန္း ၂၄ ဇြန္း
၃။ ေရြွျကည္ - ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း
၄။ ဂ်ံဳ - ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း
၅။ ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
၆။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၇။ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္ - ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း
၈။ ႏိုု ့ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၆ ဇြန္း
၉။ အုုန္းႏိုု ့- ၄၀၀ ml
၁၀။ ဘိန္းေစ့ - အနည္းငယ္
( ၁ခြက္ = 240 ml = ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း) ( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon= 15 ml ) ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ေရြွဖယံုုသီးကိုု အခြံခြာ၊ အူတိုုင္၊ အေစ့ထုုပ္၊ ခပ္ျကီးျကီး အတုုံးတုုံးျပီးနူးအိသြားသည္အထိ ေပါင္းပါ။ (သိုု ့) ေရခမ္းျပဳတ္ပါ။
၂။ ႏူးအိသြားေသာ ေရြွဖယံုုသီးမ်ားကိုု ဇကာတိုုက္ပါ။ (သိုု ့) လက္ျဖင့္ေျခပါ။
၃။ ဇလုုံျကီးျကီး ထဲကိုု ေျခထားေသာ ေရြွဖယံုုသီးမ်ားကိုုထည့္၊ သျကား၊ေရြွျကည္၊ ဂ်ံဳ၊ေထာပတ္၊ ဆား၊ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္၊ ႏိုု ့ဆီ၊ အုုန္းႏိုု ့တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ သျကားမ်ားအရည္ေပ်ာ္သည္အထိ သမေအာင္ျပဳလုုပ္ပါ။
၄။ မုုန့္ဖုုတ္စက္ကိုု အပူခ်ိန္ ၃၅၀'F (180'C) မွာျကိုုရ်္အပူေပးထားပါ။
၅။ ေထာပတ္သုုတ္ထားေသာ ဘန္းထဲကိုု သမေအာင္လုုပ္ထားေသာ မုုန္ ့အနွစ္မ်ားကိုုထည့္ျပီး ၃၅၀"F (၁၈၀'C) အပူေပးထားေသာ မုုန္ ့ဖုုတ္စက္ ထဲကိုထည့္ရ်္ မိနစ္ ၅၀ ဖုုတ္ပါ။
၆။ မိနစ္ ၅၀ ျပည့္လွ်င္ အပူခ်ိန္ 450'F (230'C) အေပၚမီးျဖင့္ ၁၀ မိနစ္ခန္ ့ဖုုတ္ပါ။
၇။ ေရြွဖယုုံသီးဆႏြင္းမကင္းကိုု အေအးခံရ်္ ျကိုုက္ႏွစ္သက္ရာ အရြယ္လွီးျပီး သုုံးေဆာင္ႏိုု္င္ပါျပီ။
Image may contain: food