အိႏၵိယစတုိင္ ႏုိ႔ခဲဟင္း

အိႏၵိယစတုိင္ ႏုိ႔ခဲဟင္း

Panner (သုိ႔) Cottage Cheese လို႔ေခၚတဲ႔ အိႏိၵယစတုိင္ ႏုိ႔ခဲကို အုန္းႏုိ႔နဲ႔ ခ်က္ထားတာပါ။ အရသာ စိမ္႔ျပီ အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္။ ႏုိ႔ခဲ အုန္းႏုိ႔ဟင္းလ်ာကို ခ်ာပတီ၊ ထမင္းနဲ႔ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ဖုိ႔ လိုက္ဖက္ပါတယ္။ ခ်က္နည္းကလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲလုပ္ၾကည္႔၇ေအာင္…
ႏုိ႔ခဲတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ႏြားႏုိ႔ – ၁.၆လီတာ (သို႔) ၈ခြက္ (Measurement ခ်ိန္ခြက္ျဖင္႔ ခ်ိန္ရန္)
  • ဗီနီကာ – ခြက္ ၄ပံု၁ပံု
  • အ၀တ္ျဖဴ – ၁ခု (ႏုိ႔ခဲစစ္ရန္)
ဟင္းလ်ာတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ႏုိ႔ခဲ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စင္းပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ – တ၀က္ (နွုတ္နွုတ္စင္းပါ)
  • သစ္ဂ်ပိုး – ၁ခု
  • ကလေ၀ရြက္ – ၁ရြက္
  • နံနံေစ႔မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဇီယာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ငရုတ္သီးမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
  • နႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
  • အုန္းႏုိ႔ခရင္း – ၆၀ မီလီလီတာ
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • သၾကား –  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • နံနံပင္ – လက္တဆုပ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ဂီ (သုိ႔) ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း

ႏုိ႔ခဲ ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ဒယ္အိုးထဲ ႏြားႏုိ႔ ထည္႔ျပီ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ ဆူသည္အထိ တည္ထားပါ။
၂။ ဆူလာလွ်င္ မီးကို ေလွ်ာ႔လိုက္ျပီ ဗီနီကာ ထည္႔ကာ ေရာေမႊလုိက္ပါ။
၃။ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း ႏုိ႔ခဲဖတ္ နဲ႔ အရည္ၾကည္သက္သက္ ကြဲသြားသည္အထိ ၁မိနစ္ခန္႔ ထပ္တည္ျပီ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၄။ ဇလံုတစ္ခုထဲ အ၀တ္သန္႔ျဖဴကို ထည္႔ျပီ ႏုိ႔ခဲရည္မ်ားကို ေလာင္းခ်လုိက္ပါ။
၅။ ျပီေနာက္ အ၀တ္သန္႔ျဖင္႔ ႏုိ႔ခဲမ်ားကို စစ္ယူျပီ အရည္စစ္ေပးပါ။ ျပီလွ်င္ နုိ႔ခဲထုပ္ထားေသာ အ၀တ္ျဖဴအေပၚမွ ေလးလံေသာ ပစၥည္းတစ္ခုခု တင္ကာ မိနစ္ ၂၀-၃၀ခန္႔ ေရစစ္ထားေပးပါ။
၆။ ထုိ႔ေနာက္ ႏုိ႔ခဲမ်ားကို ပံုတြင္ပါသည္႔အတုိင္း အတံုးေလးမ်ား တံုးလုိက္ပါ။
ႏုိ႔ခဲဟင္း ခ်က္နည္း
၁။ ဒယ္ထဲ ဂီထည္႔ျပီ ပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ဆီသပ္ေပးပါ။
၂။ ျပီေနာက္ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ သစ္ဂ်ပုိး၊ ကလေ၀ရြက္၊ နံနံေစ႔၊ နႏြင္းမွုန္႔တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ ေမႊေပးပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေရ(၂ခြက္ခြဲ) ထည္႔ကာ ခရမ္းသီးႏူသည္အထိ အဖံုးအုပ္ျပီ တည္ထားပါ။
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏူသြားလွ်င္ ႏုိ႔ခဲ၊ အုန္းႏုိ႔၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ သၾကား တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ေရာေမႊျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
၅။ ေရနည္းနည္းက်န္လွ်င္ အရသာ အေပါ႔အငံ႔ အေနေတာ္ျမည္းျပီ အေပၚမွ နံနံအုပ္ကာ မီးပိတ္လုိက္ပါ။
၆။ အရသာ အလြန္ေကာင္းမြန္ေသာ အိႏၵိယစတုိင္ ႏုိ႔ခဲ အုန္းႏုိ႔ဟင္းလ်ာကို ခ်ာပတီ(သို႔) ထမင္းျဖင္႔ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ…