ဒမလိုက္ ကရင္ငပိေရက်ိဳလုပ္နည္း

ဒမလိုက္ ကရင္ငပိေရက်ိဳလုပ္နည္း
*************************
( ဒမလိုက္) လို႔ေခၚတဲ့ ကရင္ ငပိေရက်ိဳေလးပါ ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငပိရည္
ငါးခူ
င႐ုတ္သီးစိမ္း
ၾကက္သြန္နီ
ၾကက္သြန္ျဖဴ
အခ်ိဳမႈန္႔
နႏြင္းမုန္႔
ဆပလင္
ခရမ္းခ်ည္သီး
င႐ုတ္သီးစိမ္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
ငပိရည္ကို က်ိဳက်က္ရင္ အ႐ိုးစစ္ၿပီး ေနာက္တစ္က်ိန္ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ
ငါးကိုပါ ေရာခ်က္တာပါ ။
ငါးခူနဲ႔ လုပ္တာ မ်ားပါတယ္ ။
ငပိရည္က်ိဳၿပီး ငါးက်က္ရင္
ငါးရဲ႕ အသားေလးကို ႏႊာၿပီး
အေရ သက္သက္ ၊ အသား သက္သက္ ၊ ဖယ္ထား လိုက္ပါ ။
င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ
ကို ေလွာ္ၿပီးရင္ ေထာင္း ၊ အခ်ိဳမုန္႔ေလး နည္းနည္းထည့္ေထာင္း ညက္ေအာင္ေထာင္ၿပီးရင္
ႏႊာထားတဲ့ ငါးအသားေလးပါ
ေရာေထာင္းပါ ။
ဖယ္ထားတဲ့ ငပိရည္ကို ဆူေအာင္ ေနာက္တစ္ခါ ျပန္က်ိဳၿပီး ၊
ဆူရင္ ေထာင္းထားတာေလးေတြထည့္ ၊ ခဏေလး ေမႊလိုက္ရံုနဲ႔ ေမြးႀကိဳင္တဲ့ ငပိရည္က်ိဳ ( ဒမလိုက္) လို႔ေခၚတဲ့ ႔ကရင္ငပိရည္က်ိဳေလးကို ရပါၿပီ ။
ငပိရည္က်ိဳတဲ့ အခါ နႏြင္းမုန္႔နဲ႔ ဆပလင္ေလးပါ ထုၿပီး ထည့္ပါ ။
ခရမ္းခ်ည္သီးနဲ႔ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို
ျ ပဳတ္ၿပီး ေထာင္းထည့္လို႔လည္း ရပါတယ္ ။
ေလွာ္ၿပီး ေထာင္းထည့္ရင္ေတာ့
ပိုေမြးပါတယ္ ။
ႀကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ တို႔စရာမ်ား နဲ႔ စားသံုးၿပီး ထမင္း အရမ္း ၿမိန္မွာပါ ။
Credit to original



Image may contain: food
Image may contain: food