ကန္စြန္းဥအုုန္းလုုံးေၾကာ္
အိစံတိုု ့ငယ္ငယ္တုုန္းက လည္ေရာင္းတဲ့ အသယ္ဆီက စားခဲ့ဖူးတဲ့ ကန္စြန္းဥအုုန္းလုုံးေၾကာ္ေ
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား ( ၁၅ လုုံးစာ)
၁။ ကန္စြန္းဥ - ၄၀ သား (သိုု ့) ၁ ေပါင္ခြဲ
၂။ ဆန္မွဳန္ ့- ထမင္စားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း (သိုု ့) ၁ ခြက္
၃။ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း (သိုု ့) ခြက္တဝက္
၄။ သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၉ ဇြန္း
၅။ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း (သိုု ့) ၁ ခြက္
၆။ baking soda - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၇။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ ပုုံတပုုံ
၈။ ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း (သိုု ့) ခြက္တဝက္
၉။ ေၾကာ္ရန္ဆီ
(၁ခြက္ =240 ml = ရိုုးရိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 tablespoon= 15ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 teaspoon= 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ကန္စြန္းဥ ကိုုႏူးအိေနေအာင္ျပဳတ္ထားပါ
၂။ ကန္စြန္းဥ ျပဳတ္ေနတုုံးမွာ အုုန္းယိုုေလးလုုပ္ထားရေအာင
၃။ ျပဳတ္ထားေသာ ကန္စြန္းဥမ်ားကိုု ဇကာတိုုက္ရ်္ အႏွစ္မ်ားရေအာင္လုုပ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ဇလုုံထဲကိုု ဇကာတိုုက္ထားေသာ ကန္စြန္းဥ၊ ဆန္မွဳန္ ့၊ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့၊ သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း၊ ဆား၊ baking soda တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္လုုပ္ပါ။
၄။ ပန္းကန္ျပားတခုုကိုု ဆီစြတ္ထားပါ။ လက္ကိုုလဲ ဆီစြတ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ကန္စြန္းဥအနွစ္မ်ားကိုုယူရ်
၅။ ထိုု ့ေနာက္ ဆီပူပူထဲမွာ ကန္စြန္းဥမ်ားထည့္ေၾကာ္ပါ။ ေရြွဝါေရာင္ သန္းလာလွ်င္ ဆီအိုုးထဲမွဆယ္ရ်္ အေအးခံျပီး သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။
