အညာမရမ္​းသီး​ေထာင္​း​ေမႊး​ေမႊး​ေလး


အညာမရမ္​းသီး​ေထာင္​း​ေမႊး​ေမႊး​ေလး
အညာ​ေဒသကအခ်ဥ္​နဲ႔​ေျမပဲကိုတြဲစား​ေလ့႐ွိတယ္​
အခ်ဥ္​ကို​ေျမပဲရဲ႕ဆိမ္​့တဲ့အရသာနဲ႔ထိန္​းတာပါ
​ေျမပဲကို​ေၾကာ္​ၿပီးပုလင္​းနဲ႔ထည္​့ထား​ေလ့႐ွိၿပီးအသုပ္​အတြတ္​​ေထာင္​း
ၿပီးသုပ္​​ေလ့႐ွိၾကတယ္​
ဒီမရမ္​းသီး​ေထာင္​း​ေလးလဲအညာမွာ​ေထာင္​း​ေကြၽးတာစားဖူးၿပီးအသဲ
စြဲပါ႐ွင္​
​ေမႊးၿပီးအရသာ႐ွိလွပါတယ္​
မရမ္​းသီး၅က်ပ္​သား.
​ေျမပဲလဲ၅က်ပ္​သားခန္​႔(အခ်ဥ္​ကိုႏိုင္​သည္​အထိထည္​့ပါ)
င႐ုတ္​သီးအပု​ေတာင္​့၄​ေတာင္​့​ေၾကာ္​ထားပါ
ၾကက္​သြန္​ျဖဴအနည္​းငယ္​
အရင္​ဆံုး​ေၾကာ္​ထားတဲ့င႐ုတ္​သီးအပြ​ေတာင္​့ကိုညက္​​ေအာင္​​ေထာင္​း
ပါ။
ညက္​ရင္​ၾကက္​သြန္​ျဖဴထည္​့​ေထာင္​း
ညက္​ရင္​​ေျမပဲနဲ႔ဆား၊အရသာမႈန္​႔ထည္​့​ေထာင္​းပါ
အရမ္​းကို​ေမႊး​ေနပါၿပီ
​ေနာက္​ဆံုးမွမရမိးသီးထည္​့​ေထာင္​းၿပီးပန္​းကန္​ထဲထည္​့အ​ေပၚကဆီ
ဆမ္​းရင္​ရပါၿပီ။

Image may contain: food