မလိုုင္ေက်ာက္ေက်ာ


အိစံ မႏၱေလးအိမ္မွာေနတုုံးကေကာ အခုုတေခါက္ျပန္ေတာ့ေကာ အမ်ိဳးေတြရွိတဲ့ မန္းျမိဳ ့ေစ်း(ရြာဟိုုင္းေစ်း)နား သြားတိုုင္း ေစ်းထဲက ႏြားနိုု ့သည္ဆီက ေန ငွက္ေပ်ာေပါင္း၊ နိုု ့ထမင္း၊ ႏြားနိုု ့ခဲ၊ မလိုုင္ေက်ာက္ေက်ာေတြ ၀ယ္၀ယ္စားတယ္။ အကုုန္လုုံးလဲ အ၇မ္းျကိုုက္တယ္။ ျကိုုက္ေတာ့ လဲ နည္းလမ္းေလးေတြရွာျပီး လုုပ္စားျကည့္ျဖစ္တာေပါ့ေနာ္။ မလိုုင္ေက်ာက္ေက်ာက စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ ့အလြန္စားေကာင္းတာပါ။ စားဖူးတဲ့ သူတိုုင္းေတာ့ ျကိုုက္လိမ့္မယ္ထင္ပါတယ္။ လုုပ္စားျကည့္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ႏြားနိုု ့- ၁ လီတာ (သိုု ့) ၄ ခြက္
၂။ သျကား - ၁ ခြက္
၃။ သံပုုရာသီး (သိုု ့) သံပုုယိုုသီး - အေသး ၁ လုုံး
၄။ အာဂါး အာဂါး ေက်ာက္ေက်ာမွဳန့္ (အျပာေရာင္) - တထုုပ္

(၁ ခြက္ = 240 ml= ရိုုးရိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္= ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ သျကားႏွင့္ ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္ ့ကိုု ေ၇ာရ်္ သမေအာင္လုုပ္ပါ။
၂။ ႏြားနိုု ့ကိုု မီးဖိုု ေပၚတင္ရ်္ ဆူေအာင္တည္ပါ။ ဆူလာလွ်င္ မီးဖိုုကိုုပိတ္ျပီး သံပုုရာသီး (သိုု ့) သံပုုယိုုသီးမွ အ၇ည္ကိုု ႏြားႏိုု ့အိုုးအႏွံ ့ညွစ္ခ်ပါ။ ၁၅ မိနစ္ (သိုု ့) နာရီ ၀က္ခန္ ့အေအးခံထားပါ။ (ႏြားနိုု ့မ်ား ပ်က္သလိုု မလိုုင္ဖတ္နွင့္ အရည္သတ္သတ္ျဖစ္လာပါလိ္မ့္မည္။ လုုံး၀ေအးသြားေအာင္အေအးခံစ၇ာမလိုုပါ။)
၃။ အေအးခံထားေသာ ႏြားနိုု ့ကိုု မီးဖုုိေပၚတင္ရ်္ ပြက္ေအာင္ ျပန္တည္ပါ။ ႏြားနိုု ့ပြက္လာလွ်င္ ေရာထားေသာ သျကားႏွင့္ ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္ ့ကိုု ထည့္ျပီးေမြွပါ။ သျကားႏွင့္ ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္ ့မ်ားအရည္ေပ်ာ္လွ်င္ အေအးခံမည့္ ဗန္းထဲကိုု ထည့္ရ်္ အေအးခံပါ။
၄။ အေအးခံထားေသာ မလိုုင္ေက်ာက္ေက်ာကိုု ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ အ၇ြယ္ လွီးပါ။ စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ ့ စားလိုု ့ေကာင္းတဲ ့မလိုုင္ေက်ာက္ေက်ာကိုုသုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
Image may contain: dessert and food