မုုန္ ့ျကာေစ့


မုုန္ ့ျကာေစ့လုုပ္နည္းေမးထားတဲ ့သူေတြအတြက္
ျမန္မာ့ရိုုးရာမုုန္ ့တမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ မုုန္ ့ျကာေစ့ကေတာ့ လူျကိုုက္မ်ားျပီး လုုပ္နည္းလြယ္ကူစားလိုု ့ေကာင္းပါတယ္။ အိမ္မွာ လုုပ္စားဖိုု ့အ၇မ္းအဆင္ေျပလိုု ့လုုပ္စားျကည့္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့- ၁ ခြက္ (သိုု ့) ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း
၂။ ဆန္ မွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၃။ ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ၉ ဇြန္း
၄။ ဆား - အနည္းငယ္
၅။ ထန္းလ်က္အခဲ - ၁၅ က်ပ္သား
၆။ အုုံးသီးျခစ္ဖတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
( ၁ ခြက္ = 240 ml = ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ ၊ ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml ၊ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့၊ ဆန္ မွဳန္ ့၊ဆားအနည္းငယ္ကိုု ေ၇ာရ်္ ေ၇ထမင္းစားဇြန္း ၉ ဇြန္းထည့္ျပီး သမလာေအာင္နယ္ထားပါ။ ထိုု ့ေနာက္ အလုုံးအေသးေလးေတြလုုံးထားပါ
၂။ အိုုးတခုုထဲတြင္ ထန္းလ်က္ကိုု ေ၇ထည့္ျပီး ထန္းလ်က္မ်ားအ၇ည္ေပ်ာ္လာသသည္အထိတည္ပါ။ အရည္ေပ်ာ္သြားလွ်င္ ေ၇စစ္ျဖင့္ အမွိဳက္မ်ားကိုုစစ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ အခ်ိဳျကိုုက္နွစ္သက္ေသာ အေနအထားရေအာင္ေ၇ေရာပါ။ ေ၇မ်ားေနလွ်င္ လိုုခ်င္ေသာအေနအထားရသည္အထိတည္ပါ။
၃။ အျခားအိုုးတခုုထဲတြင္ ေရထည့္ျပီး ဆူလာေအာင္တည္ပါ။ ေရဆူလာလွ်င္ လုုံးထားေသာ မုုန္ ့လုုံးမ်ားကိုု ထည့္ပါ။ မုုန္ ့လုုံးမ်ားက်က္လာျပီး ေ၇ေပၚေပၚလာလွ်င္ မုုန္ ့လုုံးမ်ားကိုု ဆယ္ထားပါ။
၄။ ဆယ္ထားေသာ မုုန္ ့လုုံးမ်ားကိုု က်ိဳထားေသာ ထန္းလ်က္ရည္အိုုးထဲထည့္ရ်္ ပြက္လာသည္အထိျပန္တည္ပါ။ ပြက္လာျပီး ၁၀ မိနစ္ခန္ ့မီးဖိုုေပၚဆက္တည္ထားပါ။ (အခ်ိဳ၇ည္မ်ား မုုန္ ့လုုံးထဲ၀င္သြားေအာင္လိုု ့ပါ။)
၅။ ထိုု ့ေနာက္ မုုန္ ့ျကာေစ့ ပူပူေလးကိုု အုုန္းသီးဖတ္ျဖဴး၊ အုုန္းနိုု ့ျကိုုက္နွစ္သက္လွ်င္ အုုန္းနိုု ့ဆမ္းရ်္သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါတယ္။
Image may contain: food