ဗံုလံုသီး နဲ႔ ၾကက္ဥ အစပ္ ေမႊေၾကာ္

ဗံုလံုသီး နဲ႔ ၾကက္ဥ အစပ္ ေမႊေၾကာ္

Snake_Gourd4
လြယ္လြယ္ကူကူနဲ႔ ခ်က္စားႏုိင္ဖုိ႔ ဗံုလံုသီး နဲ႔ ၾကက္ဥ အစပ္ေမႊေၾကာ္ပါ။ သက္သက္လြတ္ စားသူေတြအတြက္ တကယ္ကို ထမင္းနဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ဖုိ႔ စားလုိ႔ေကာင္းတဲ႔ ဟင္းလ်ာ တစ္မ်ဳိးပါ။ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔၇ေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ဗံုလံုသီး – ၁ခု (၂၀၀ ဂရမ္)
  • ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ
  • ငရုတ္ပုပြနီ – ၂ခု (ေရေႏြးျဖင္႔ ျပဳတ္ျပီ အေစ႔ထုတ္ထားပါ)
  • ၾကက္ဥ – ၁လံုး (ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု)ျဖင္႔ ခေလာက္ထားပါ)
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
  • ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ေရ – ခြက္ ၄ပံု၁ပံု
Snake_Gourd
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။  အရင္ဆံုး ဗံုလံုသီးကို ထပ္ျခမ္းျခမ္းျပီ အေစ႔ထုတ္ေပးပါ။
၂။ ျပီေနာက္ ဗံုလံုသီးကို မထူမပါး လီွးေပးပါ။
၃။ ငရုတ္ဆံုထဲ (ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီး) တုိ႔ကုိ ေရာျပီ ညက္ေအာင္ ေထာင္းေပးပါ။
၄။ ျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ ဆီပူလာလွ်င္ ေရာေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ငရုတ္သီး တုိ႔ကုိ ထည္႔ ဆီသပ္ပါ။
Snake_Gourd1
၅။ ထုိ႔ေနာက္ ဗံုလံုသီး၊ ဆား ထည္႔ျပီ အေရာင္ရေအာင္ ၁မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊပါ။
Snake_Gourd2
၆။ ျပီလွ်င္ ဗံုလံုသီးမ်ားကို ဒယ္ေဘးကို ကပ္ျပီ အလယ္သို႔ ၾကက္ဥထည္႔ကာ ေၾကေအာင္ ေမႊေပးပါ။
ရ။ ျပီမွ ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္နဲ႔ ဗံုလံုသီးမ်ားကို ေရာေမႊျပီ ေရထည္႔ကာ ေရခန္းသည္အထိ တည္ထားေပးပါ။
Snake_Gourd3
၈။ ေရခန္း ဆီျပန္လာလွ်င္ မီးပိတ္ျပီ အရသာရွိေသာ ဗံုလံုသီး နဲ႔ ၾကက္ဥ အစပ္ ေမႊေၾကာ္ကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ..
Snake_Gourd4