အာလူး ပန္ကိတ္ (၈ခုစာ)
အာလူး ပန္ကိတ္ (၈ခုစာ)
အစာေျပ လုပ္စားႏုိင္ဖုိ႔ အာလူး ပန္ကိတ္ လုပ္နည္းပါ။ လုပ္ရအရမ္းလြယ္ျပီ မရိုနိစ္၊ သံပရာေဆာ႔ေလးနဲ႔ အရမ္းလိုက္ဖက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အာလူး – ၄၀၀ ဂရမ္
- ခ်ိစ္ – ၁၀၀ ဂရမ္ (ျခစ္တံျဖင္႔ ျခစ္ေပးပါ)
- ၾကက္ဥ – ၁လံုး

- ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (ႏွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
- သံလြင္ဆီ
မရိုနိစ္ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မရုိနိစ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၆ဇြန္း
- သံပရာသီး – တ၀က္ (အရည္ညွစ္ေပးပါ)
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
မွတ္ခ်က္။ ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ခြက္တစ္ခုထဲ ေရာေမႊထားပါ။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး အုိးတစ္ခုထဲ ေရမ်ားမ်ား ထည္႔ျပီ ဆားအနည္းငယ္၊ အာလူးကို ၁၅မိနစ္မွ မိနစ္၂၀ထိ နူးေအာင္ ျပဳတ္ေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ အာလူးကို အေအးခံကာ အခြံခြာျပီ လက္ျဖင္႔ေျခေပးပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ေဇာက္ပန္းကန္ထဲတြင္ (အာလူး၊ ခ်ိစ္၊ ၾကက္ဥ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တုိ႔ကို သမေအာင္ ေရာႏုယ္လုိက္ပါ။
၄။ ျပီလွ်င္ ပံုတြင္ပါသည္႔အတုိင္း အာလူးကို အ၀ုိင္းေလးမ်ား လက္နွစ္ဖက္ျဖင္႔ ျပဳလုပ္ေပးပါ။
၅။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ သံလြင္ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ျပီ အာလူး ပန္ကိတ္ တဖက္ကို ၂-၃မိနစ္နွုန္းျဖင္႔ အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၆။ က်န္ အာလူးမ်ားကို ထုိနည္းအတုိင္း ေၾကာ္ေပးပါ။
ရ။ အာလူးပန္ကိတ္ ေပၚမွ မရုိနိစ္ေဆာ႔မ်ားကို ဆမ္းျပီ အရသာရွိစြာသံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…