ဖက္ရြက္ ၾကက္သား ခ်ဳိခ်ဥ္ အစာသြပ္

ဖက္ရြက္ ၾကက္သား ခ်ဳိခ်ဥ္ အစာသြပ္

Wonton_Cup_Chcken_Sweet&Sour6
အစာေျပအျဖစ္ လုပ္စားႏုိင္ဖုိ႔ ဖက္ရြက္ ၾကက္သားခ်ဳိခ်ဥ္ အစာသြပ္ပါ။ ဒီခ်က္နည္းေလးက ဆန္းလည္း ဆန္းျပီ အရမ္းလည္း စားေကာင္းပါတယ္။ အရင္ဆံုး ဖက္ရြက္ကို Cup cake လုပ္တဲ႔ ခြက္(သုိ႔) muffin လုပ္တဲ႔ဗန္းထဲ ထည္႔ျပီ oven နဲ႔ ၅မိနစ္ေလာက္ ဖုတ္လုိက္ရုံနဲ႔ ဖက္ရြက္ခြက္ေလးေတြ ရရွိမွာပါ။ ျပီရင္ ၾကက္သားကို ငရုတ္သီးပြစိမ္း၊ နီ၊ ေျမပဲ တုိ႔နဲ႔ ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ျပီ အစာသြပ္ေပးရမွာပါ။ ခ်က္ရလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ လုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ဖက္ရြက္ – ၈ရြက္
  • ၾကက္ရင္ဗံုသား – ၁၅၀ ဂရမ္ (အတံုးေသးမ်ား တံုးပါ)
  • သီဟိုဌ္ေစ႔(သုိ႔)ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ငရုတ္သီးပြစိမ္း – ၁ခု (အေစ႔ထုတ္ျပီ အတံုးေသးမ်ားတံုးပါ)
  • ငရုတ္သီးပြနီ – ၁ခု (အေစ႔ထုတ္ျပီ အတံုးေသးမ်ား တံုးပါ)
  • ၾကက္သြန္နီဥၾကီး – ၁လံုး (အတံုးေသးမ်ား တံုးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စည္း၀က္ (အပါး အေစာင္းလီွးပါ)
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • သံပရာရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ပဲငံျပာရည္(အခ်ဳိ) – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
  • ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • Cup cake ခြက္(သို႔) muffin ဗန္း
Wonton_Cup_Chcken_Sweet&Sour3
ခ်က္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဖက္ရြက္မ်ားကို cup cake ခြက္ထဲ ထည္႔၊ လက္ျဖင္႔ အသာေလး ခြက္ပံုျဖစ္ေအာင္ ဖက္ရြက္ကို အသာဖိေပး။ ဆီအနည္းငယ္ သုတ္ေပးပါ။
Wonton_Cup_Chcken_Sweet&Sour
၂။ ျပီလွ်င္ Oven ထဲ ၁၈၀ ဒီဂရီျဖင္႔ ၅-ရ မိနစ္ ဖက္ရြက္ အညိဳေရာင္သန္းသည္အထိ ဖုတ္ေပးပါ။
Wonton_Cup_Chcken_Sweet&Sour1
Wonton_Cup_Chcken_Sweet&Sour2

၃။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို ဆီသပ္ေပးပါ။
၄။ ျပီလွ်င္ ၾကက္သားထည္႔ျပီ အေရာင္ရသည္အထိ ၁မိနစ္ ေရာေမႊေပးပါ။
၅။ ထုိ႔ေနာက္ ငရုတ္သီးပြစိမ္း၊ ငရုတ္သီးပြနီ၊ ေရ(ခြက္တ၀က္)၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔၊ သံပရာရည္၊ သၾကား၊ ဆား၊ ပဲငံျပာရည္ တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ တည္ထားေပးပါ။
၆။ ဆီျပန္လာျပီဆုိမွ ေျမပဲထည္႔၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ အုပ္ျပီ မီးပိတ္လုိက္ပါ။
Wonton_Cup_Chcken_Sweet&Sour4
ရ။ ျပီေနာက္ ဖက္ရြက္ခြက္ထဲ ၾကက္ခ်ဳိခ်ဥ္မ်ားကို အစာသြပ္ေပးျပီ အရသာရွိစြာျဖင္႔ သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ..
Wonton_Cup_Chcken_Sweet&Sour6