ပီဇာေဆာ့စ္

ပီဇာေဆာ့စ္ ( Sauce for pizza )
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ျခမ္းၿပီး အိနပ္ေနေအာင္ ျပဳတ္ထားပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ ကိုေထာပတ္နဲ ့ ဆီသတ္ပါ
Basil leaves / Oregano / thyme/Dill/
Rosemary/bay leaves စတဲ့ western herbs (အေနာက္တိုင္း ဟင္းခပ္ အရြက္)ေတြထည့္ပါ ( Ocean မွာရွိပါတယ္)
အနံ ့ေမႊးလာရင္ ျပဳတ္ထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ( ေရမပါဘဲ ) ထည့္ေမႊေခ်ပါ
ေၾကသြားၿပီးရင္ blender နဲ ့ ေမႊပါ
ၿပီးရင္ ဆန္ခါနဲ ့ စစ္ပါ
ရလာတဲ့ အႏွစ္ေတြကို ဒယ္မွာ ျပန္ထည့္ၿပီး
ဆား/ သံပုရာေရ( လိုအပ္ရင္)/ သၾကား/ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့ ထည့္ေမႊပါ
တခ်ိဳ ့ကေတာ့ apple juice / Apple cider
Vinegar ေတြ ထည့္ၾကပါတယ္
မီးေအးေအးနဲ ့ ၄၅ မိနစ္ ၁ နာရီထိ
ပ်စ္လာေအာင္ေမႊေပးပါ
( တကယ္တမ္း ၾကာခ်ိန္က ၄ နာရီေလာက္ထိ ႏွပ္ထားရပါတယ္ )
ဒါမွသာ juicy အႏွစ္အရသာ ျပည့္စံုလာပါတယ္
အေအးခံၿပီး ဗူးသန္ ့သန္ ့နဲ ့ ေလလံုေအာင္ ပိတ္ထား
အေအးခန္း( 14'C )မွာ ထားပါက အနည္းဆံုး လခ်ီ ၿပီးအထားခံပါတယ္ 👌
ေရခဲခန္း ( - 18 ' C ) မွာ ထားရင္ ႏွစ္ခ်ီ အထားခံပါတယ္
( လိုတဲ့အခါ အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း အေရေဖ်ာ္ၿပီး ျပန္ေႏႊးသံုးပါ )
အီတလီေခါက္ဆြဲ Spaghetti ကိုျပဳတ္ထားၿပီး
ဒီ Sauce ထဲမွာ ပုဇြန္/ကမာ/ျပည္ႀကိီးငါး/ဂုန္း စသည့္ ( seafood) ျပဳတ္ထည့္ပါက
" Spaghetti seafood Mariana " ျဖစ္သြားပါတယ္
ၾကက္/ဝက္ (ႀကိတ္သား) (minced meat)
ထည့္ပါက " Spaghetti Bolonise " ျဖစ္သြားပါတယ္
အေပါ ္ကေန permisam cheese ျဖဴးတင္
Chopped parsley နဲ ့ အလွဆင္ပါ 😘
#Napolitan Sauce အျဖစ္ အသံုးျပဳႏိုင္သလို
( Beef Stewed / Mutton Stewed )
အမဲစတူး / ဆိတ္စတူးတို ့မွာ
ဥနီ ( Carrot)/ စေလရီ ( celery) နဲ ့ဒီ Sauce ကိုသံုးၿပီး ႏွပ္ထားႏိုင္ပါတယ္


Image may contain: candles