ကန္တံုစတုိင္ ပုဇြန္ ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္
ကန္တံုစတုိင္ ပုဇြန္ ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္
ကန္တံုစတုိင္ ပုဇြန္ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ ခ်က္နည္းပါ။ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ အလြန္လိုက္ဖက္ပါတယ္။ ပုဇြန္ကို ေကာ္မွုန္႔၊ ဂ်ဳံမွုန္႔ တုိ႔ျဖင္႔ကပ္ျပီ အၾကြပ္ေၾကာ္ျပီမွ ခ်ဳိခ်ဥ္ေဆာ႔ရည္ေလးနဲ႔ တြဲခ်က္ထားတာပါ။ ခ်က္ရလည္း လြယ္တာမုိပ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္က်ား – ၁၀ေကာင္ (၂၀၀ ဂရမ္၊ အျမွီးခ်န္ ေက်ာ္ခြဲျပီ ေခ်သန္႔စင္ထားပါ)
- ငရုတ္သီးပြစိမ္း – ၂ခု (အေစ႔ထုတ္ျပီ အတံုးေသးမ်ား တံုးပါ)
- ငရုတ္သီးပြနီ – ၁ခု (အေစ႔ထုတ္ျပီ အတံုးေသးမ်ားတံုးပါ)
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္နွုတ္စင္းပါ)
- ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းး
- ပဲငံျပာရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ရွာလကာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- တရုတ္ဆန္၀ိုင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
- ေကာ္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြနး္(ေရ ျဖင္႔ ေ၇ာေမႊထားပါ)
- ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ပုဇြန္ေၾကာ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ဥ – ၁လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြနး္
- ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
- ဂ်ဳံမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ပုဇြန္က်ားကို (ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔)တုိ႔ျဖင္႔ ေရာေမႊပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ခြက္တစ္ခုထဲ (ဂ်ဳံမွုန္႔၊ ေကာ္မွုန္႔) တု႔ိကို သမေအာင္ ေရာေမႊလုိက္ပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥခြက္ထဲ ပုဇြန္က်ားကို စိမ္ျပီ (ဂ်ဳံ၊ ေကာ္မွုန္႔) ကပ္ေပးပါ။
၄။ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ပုဇြန္မ်ားကို ေရႊညိဳေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးျပီ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
———————————–
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ခြက္တစ္ခုထဲ ေဆာ႔ရည္အတြက္ (ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္၊ ရွာလကာရည္၊ ဆန္၀ုိင္၊ သၾကား) တုိ႔ုကို သမေအာင္ ေရာေမႊထားပါ။
၂။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြနး္) ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္ေပးပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ငရုတ္သီးပြစိမ္း၊ ငရုတ္သီးပြနီ၊ ေဆာ႔ရည္၊ ေရ(ခြက္တ၀က္) တုိ႔ကုိ ၂မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
၄။ ျပီလွ်င္ ပုဇြန္ထည္႔ျပီ ေနာက္ထပ္ ၁မိနစ္ တည္ထားပါ။
၅။ ေနာက္ဆံုးမွ ၾကက္သြန္ျမိတ္ျဖဴး၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ ျဖဴး၊ ေကာ္ရည္ထည္႔ျပီ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၆။ အရသာေကာင္းမြန္ေသာ ကန္တံုစတုိင္ ပုဇြန္ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ သံုးေဆာင္ႏုိ္င္ပါျပီ..