တုိ႔ဟူး ပုဇြန္ေၾကာ္
တုိ႔ဟူး ပုဇြန္ေၾကာ္
အစာေျပလုပ္စားႏုိင္ဖုိ႔ ဂ်ပန္ တုိ႔ဟူးေၾကာ္ပါ။ ခုပဲ တူတူလုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဂ်ပန္တို႔ဟူး(အျဖဴ) – ၃၀၀ ဂရမ္
- ပုဇြန္ – ၁၂၀ ဂရမ္ (ႏွုတ္နွုတ္စင္းပါ)
- ၾကက္ဥ – ၂လံုး (ခေလာက္ထားေပးပါ)
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ပါးပါးလွီးပါ)
- မုန္လာဥနီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္စင္းပါ)
- ငရုတ္သီးနီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ပါးပါးလွီးပါ)
- ေကာ္မွုန္႔- ကပ္ရန္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး တုိ႔ဟူးကုိ အ၀တ္သန္႔တစ္ခုျဖင္႔ အုပ္ျပီ အေပၚမွ ေလးလံေသာ ပစၥည္းတစ္ခုခု တင္ကာ မိနစ္ ၂၀ခန္႔ ေရစစ္ထားေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ေရစစ္ထားေသာ တုိ႔ဟူးကို ခရင္းျဖင္႔ ေျခလိုက္ပါ။
၃။ ျပီမွ ဇလံုထဲ (တုိ႔ဟူး၊ ပုဇြန္၊ ၾကက္ဥ၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ မုန္လာဥနီ၊ ငရုတ္သီးနီ) တုိ႔ကုိ ထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာေမႊျပီ ၁၀မိနစ္ခန္႔ ေဘးဖယ္ထားပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ႏုယ္ထားေသာ တုိ႔ဟူးကို ဓားကုိ အသံုးျပဳျပီ ေလးေထာင္႔ပံု ျပဳလုပ္လိုက္ပါ။
၄။ ျပီလွ်င္ ေပါင္းအုိးထဲ ထည္႔ျပီ ၁၀မိနစ္ခန္႔ ေပါင္းေပးပါ။
၅။ တု႔ိဟူးကို ေပါင္းျပီလွ်င္ ေခတၱမွ် အေအးခံျပီ ၂လက္မအရြယ္ အရွည္ အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးျပီ တုိ႔ဟူးကို ေကာ္မွုန္႔မ်ား ကပ္ေပးပါ။
၆။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ တုိ႔ဟူးမ်ား အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
ရ။ ဂ်ပန္စတုိင္ တုိ႔ဟူးေၾကာ္ကို ပဲငံျပာရည္ ေဆာ႔ရည္ျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…