သက္သက္လြတ္ ပိန္းဥ အစာသြပ္ေၾကာ္
သက္သက္လြတ္ ပိန္းဥ အစာသြပ္ေၾကာ္
သက္သက္လြတ္ စားသူေတြအတြက္ ခံတြင္းေတြ႔ေစမယ္႔ ပိန္းဥ အစာသြပ္ေၾကာ္ လုပ္နည္းေလးပါ။ ပိန္းဥထဲကို အရင္ေပါင္းျပီမွ ျပန္ေျခကာ ပိန္းဥထဲ မုန္လာဥနီ၊ ပဲသီး၊ မွုိ၊ ပဲတုိ႔ကို အစာသြပ္ျပီ ျပန္ေၾကာ္ ထားတာပါ။ စားလုိ႔လည္း အရမ္းေကာင္းတာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ လုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပိန္းဥဒုိးတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပိန္ဥ – ၂၀၀ ဂရမ္
- ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
- Five spice powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု (တရုတ္ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္)
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
- ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
အစာသြပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Shiikae မွုိပြင္႔ျဖဴ – ၅ခု (ေရေႏြးျပဳတ္ျပီ အတံုးေသးမ်ား တံုးထားပါ)
- မုန္လာဥနီ – ခြက္တ၀က္ (အတံုးေသးမ်ား တံုးထားပါ)
- ပဲ(baked bean) စည္သြပ္ – ခြက္တ၀က္
- ပဲသီး – ခြက္တ၀က္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
- ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
- ေရ – ခြက္တ၀က္ (၁၀၀ မီလီလီတာ)
- Vegetarian ခရုဆီ – စားပဲြတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္(အခ်ဳိ) – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ပိန္းဥဒိုး လုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ပိန္းဥမ်ားကို ေပါင္းအုိးျဖင္႔ မိနစ္ ၂၀ခန္႔ ႏူအိသည္အထိ ထည္႔ေပါင္းေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ အခြံႏႊာျပီ ေျခတံျဖင္႔ ပိန္းဥမ်ားကို ေၾကသည္အထိ ေျခေပးပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ခြက္တစ္ခုထဲ (ပိန္းဥ၊ ေကာ္မွဳန္႔ ၊ five spice powder၊ ဆား၊ သၾကား) တုိ႔ကို သမေအာင္ ပိန္းဥဒိုးသား ႏူညံ႔သည္အထိ ေရာႏုယ္ေပးပါ။
၄။ ျပီေနာက္ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း) ထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာႏုယ္လုိက္ပါ။
ပိန္းဥ အစာသြပ္ရန္ ျပင္ဆင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔၊ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္ေပးပါ။
၂။ ျပီေနာက္ မွုိ၊ ပဲသီး၊ မုန္လာဥနီ၊ ပဲ၊ တုိ႔ကုိ ထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊေပးပါ။
၃။ အရသာအတြက္ ပဲငံျပာရည္၊ ခရုဆီ၊ ေရ(ခြက္တ၀က္)၊ ဆား၊ သၾကား တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ဆီျပန္သည္အထိ ေရာေမႊေပးပါ။
၄။ ျပီေနာက္ မီးပိတ္ျပီ ခြက္တစ္ခုထဲ ထည္႔ကာ အေအးခံထားေပးပါ။
ပိန္းဥ အစာသြပ္နည္း
၁။ ခု စျပီ အစာသြပ္ရန္ ပိန္းဥဒိုးမ်ားကို ၁လံုးမ်ားအရြယ္ ၆ခု လက္ျဖင္႔ အလံုးေလးမ်ား လံုးလုိက္ပါ။
၂။ ျပီေနာက္ ပံုတြင္ ျပထားသည္႔အတုိင္း ပိန္းဥဒိုးတစ္ခုကို အျပားလုပ္၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္အစာသြပ္၊ ျပီလွ်င္ ဒုိးသားျဖင္႔ ျပန္ပိတ္ေပးကာ အလံုးရွည္ေလးမ်ား ျပဳလုပ္ပါ။
၃။ ထုိနည္းအတုိင္း က်န္ပိန္းဥမ်ားကို အစာသြပ္ေပးပါ။
၄။ ျပီလွ်င္ ပိန္းဥအစာသြပ္မ်ားကို ေကာ္မွုန္႔မ်ား အနည္းငယ္ ကပ္ေပးပါ။
၅။ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ပိန္းဥအစာသြပ္မ်ားကို ေရႊညိဳေရာင္ သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးျပီ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
၅။ အရသာရွိေသာ သက္သက္လြတ္ ပိန္းဥ အစာသြပ္ေၾကာ္မ်ားကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…