ငါးမီးဖုတ္​​ေထာင္​း(​ေယာဓ​ေလ့႐ိုးရာ)


ငါးမီးဖုတ္​​ေထာင္​း(​ေယာဓ​ေလ့႐ိုးရာ)
​​ေထာင္​းနည္​း​ေလးကလြယ္​ကူၿပီးစားလို႔​ေကာင္​းတဲ့
​ေယာနယ္​ဓ​ေလ့ရ္ိုးရာငါး​ေထာင္​းပါ႐ွင္​
ျပဳလုပ္နည္း
င႐ုတ္​​ေျခာက္​​ေတာင္​့​ေလး​ေတြကိုဆီစက္​​ေလး၂စက္​​ေလာက္​
ဆမ္​းၿပီး​ေမႊးလာ​ေအာင္​​ေလွာ္​ပါ
ငါးပ​ေနာ္​ကိုလဲ​ေျခာက္​ၿပီးငါးကင္​နံ႔​ေမႊးလာ​ေအာင္​မီးကင္​ပါ
ငါး၅က်ပ္​သားအတြတ္​ၾကက္​သြန္​နီဥ​ေသးရင္​၅ဥ
ႀကီးရင္​တစ္​ဥ
ၾကက္​သြန္​ျဖဴဗမာဥ၁ဥသံုးပါမယ္​႐ွင္​
င႐ုတ္​သီးက​ေတာ့အစပ္​စားႏိုင္​ရင္​မ်ားမ်ား
အစပ္​​ေၾကာက္​ရင္​​ေလ်ာ့ထည္​့​ေနာ္​
င႐ုတ္​​ေျခာက္​​ေလွာ္​​ေတာင္​့​ေတြအရင္​ညက္​​ေအာင္​​ေထာင္​းမယ္​
ၿပီးရင္​ၾကက္​သြန္​ျဖဴထည္​့​ေထာင္​းမယ္​
ညက္​လာရင္​ၾကက္​သြန္​နီပါးပါးလွီးထားတာရယ္​
ဆားတီးဇြန္​းတဝက္​ခန္​႔
အရသာမႈန္​႔ဇြန္​းဖ်ားနဲ႔အနည္​းငယ္​သာထည္​့ၿပီး
​ေထာင္​းပါမယ္
ျကက္​သြန္​နီမညက္​တညက္​ျဖစ္​လာရင္​
ငါးကိုထည္​့
ငါး​ေၾက​ေအာင္​​ေထာင္​းၿပီးပဲဆီစိမ္​း​ေလးဆမ္​းရင္​ရပါၿပီခ်စ္​တို႔​ေရ႕
ပဲဟင္​းခ်ိဳနဲ႔အလြန္​လိုက္​ဖက္​ပါတယ္​႐ွင္​
အဆင္​​ေျပပါ​ေစခ်စ္​တို္႔​ေရ႕
Image may contain: food