ငါးမီးဖုတ္ေထာင္း(ေယာဓေလ့႐ိုးရာ)
ငါးမီးဖုတ္ေထာင္း(ေယာဓ ေလ့႐ိုးရာ)
ေထာင္းနည္းေလးကလြယ္ကူ ၿပီးစားလို႔ေကာင္းတဲ့
ေယာနယ္ဓေလ့ရ္ိုးရာငါးေထ ာင္းပါ႐ွင္
ျပဳလုပ္နည္း
င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္ေလး ေတြကိုဆီစက္ေလး၂စက္ေလာ က္
ဆမ္းၿပီးေမႊးလာေအာင္ေလ ွာ္ပါ
ငါးပေနာ္ကိုလဲေျခာက္ၿပီ းငါးကင္နံ႔ေမႊးလာေအာင္မ ီးကင္ပါ
ငါး၅က်ပ္သားအတြတ္ၾကက္သြန ္နီဥေသးရင္၅ဥ
ႀကီးရင္တစ္ဥ
ၾကက္သြန္ျဖဴဗမာဥ၁ဥသံုးပါမ ယ္႐ွင္
င႐ုတ္သီးကေတာ့အစပ္စားႏို င္ရင္မ်ားမ်ား
အစပ္ေၾကာက္ရင္ေလ်ာ့ထည္ ့ေနာ္
င႐ုတ္ေျခာက္ေလွာ္ေတာင ့္ေတြအရင္ညက္ေအာင္ေထ ာင္းမယ္
ၿပီးရင္ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ ေထာင္းမယ္
ညက္လာရင္ၾကက္သြန္နီပါးပ ါးလွီးထားတာရယ္
ဆားတီးဇြန္းတဝက္ခန္႔
အရသာမႈန္႔ဇြန္းဖ်ားနဲ႔အနည ္းငယ္သာထည့္ၿပီး
ေထာင္းပါမယ္
ျကက္သြန္နီမညက္တညက္ျဖစ္ လာရင္
ငါးကိုထည့္
ငါးေၾကေအာင္ေထာင္းၿပီး ပဲဆီစိမ္းေလးဆမ္းရင္ရပါ ၿပီခ်စ္တို႔ေရ႕
ပဲဟင္းခ်ိဳနဲ႔အလြန္လိုက္ ဖက္ပါတယ္႐ွင္
အဆင္ေျပပါေစခ်စ္တို္႔ေ ရ႕

ေထာင္းနည္းေလးကလြယ္ကူ
ေယာနယ္ဓေလ့ရ္ိုးရာငါးေထ
ျပဳလုပ္နည္း
င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္ေလး
ဆမ္းၿပီးေမႊးလာေအာင္ေလ
ငါးပေနာ္ကိုလဲေျခာက္ၿပီ
ငါး၅က်ပ္သားအတြတ္ၾကက္သြန
ႀကီးရင္တစ္ဥ
ၾကက္သြန္ျဖဴဗမာဥ၁ဥသံုးပါမ
င႐ုတ္သီးကေတာ့အစပ္စားႏို
အစပ္ေၾကာက္ရင္ေလ်ာ့ထည္
င႐ုတ္ေျခာက္ေလွာ္ေတာင
ၿပီးရင္ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္
ညက္လာရင္ၾကက္သြန္နီပါးပ
ဆားတီးဇြန္းတဝက္ခန္႔
အရသာမႈန္႔ဇြန္းဖ်ားနဲ႔အနည
ေထာင္းပါမယ္
ျကက္သြန္နီမညက္တညက္ျဖစ္
ငါးကိုထည့္
ငါးေၾကေအာင္ေထာင္းၿပီး
ပဲဟင္းခ်ိဳနဲ႔အလြန္လိုက္
အဆင္ေျပပါေစခ်စ္တို္႔ေ
